Què fer després de la garrotada

ANC, Consell per la República i Intersindical es conjuren per coordinar-se i revitalitzar el moviment independentista

Política

Un moment del debat aquest dimecres a la Sedeta
Un moment del debat aquest dimecres a la Sedeta | Cedida

A la Sedeta aquest dimecres no juga el Barça femení la Champions sinó que hi ha cares preocupades: moltes sigles, moltes propostes i què fer "després de la garrotada de l'Estat", diu Pep Peraire, secretari nacional de l'ANC. La situació no és normal perquè Lluís Puig, en nom del Consell per la República, entra al debat des de l'exili a Brussel·les amb un missatge: "no està escrit que haguem de fracassar". Peraire li respon: "hem de configurar un bloc de ruptura" i el com fer-ho a partir d'ara l'exemplifica amb un exemple de realisme Núria Ferrandis, secretària nacional de la Intersindical: "La idea de República és al carrer però no als centres de treball". 

Els tres dirigents, a preguntes del moderador i amb molts braços creuats entre el públic, es conjuren per coordinar-se i no trepitjar-se. "Complementarietat total", diu Puig. "Cada eina ha de tenir una funció i acabar amb l'insult entre nosaltres", afegeix Peraire. 

L'independentisme està així, aixecant-se de la lona, amb ganes de tornar al carrer i de construir el moviment popular", com diu la convocatòria. Més aviat de reconstruir. Al públic li preocupa un pacte Vox-PP a l'Estat o el futur de TV3, però sobretot la coordinació entre les organitzacions cíviques, i no hi falten crítiques als partits suposadament referents. S'acaba imposant el no estamos tan mal i s'airegen els resultats al Parlament i les majories socials a pobles i ciutats. Almenys el Barça ha guanyat 5-2 i el públic acaba l'acte aplaudint ben fort.