El Mercat de l'Estrella ja prepara el trasllat al Parc del Llac del Guinardó per a principis de 2023

L'Institut de Mercats detalla en una nova reunió amb els paradistes que la nova carpa provisional encabirà els 36 establiments que ara funcionen a l'equipament de Pi i Margall

Societat

L'espai on s'ha d'ubicar el mercat provisional de l'Estrella, al Parc del Baix Guinardó
L'espai on s'ha d'ubicar el mercat provisional de l'Estrella, al Parc del Baix Guinardó | À.G.P.

El trasllat del Mercat de l'Estrella al Parc del Baix Guinardó, popularment conegut com el Parc del Llac, ja té data i confirmació oficial, després de la nova reunió que els paradistes i l'Institut Municipal de Mercats van fer el passat 16 de març i que va servir per conèixer tots els detalls d'una operació sobrevinguda a causa de les patologies greus detectades a l'equipament quan una promoció de pisos veïna hi va registrar fuites d'aigua i ho van confirmar unes cates. 

Serà el primer trimestre de 2023 quan els paradistes de l'Estrella es traslladaran al nou espai, ara en fase de redacció del projecte bàsic,  i que ja s'ha definit a nivell d'emplaçament amb total exactitud: l'esplanada que hi ha a tocar de l'estany, fet que obligarà a tallar alguns arbres i desmuntar els bancs i les taules de ping-pong que hi ha en aquesta zona. 

La presidenta dels paradistes del Mercat de l'Estrella, Lourdes Vico, ha explicat que aquest i altres detalls es van donar a conèixer en aquesta reunió, amb caràcter de seguiment a la que va activar el pla a mitjan octubre de 2021, quan encara no era definitiva l'opció de trasllat però ja s'havia designat un arquitecte per redactar el projecte de carpa provisional a l'entorn dels carrers Lepant, Sardenya, Taxdirt i Travessera de Gràcia. 

L'Institut de Mercats, en aquesta última reunió d'ara fa 15 dies, també va explicar als paradistes que tots ells, els 36 que disposen d'establiment actiu a l'actual Mercat de l'Estrella, tenen l'espai assegurat a la carpa provisional. 

En canvi, no hi ha càlculs sobre el temps que s'haurà d'estar el mercat al Parc del Llac, i l'IMMB es limita a dir que és "aconsellable" poder resoldre les patologies del mercat original i que la remodelació, sense que hi hagi risc a l'estructura, és "incompatible amb la seva activitat". La reubicació de les parades inclou també la previsió sobre l'activitat logística que se'n deriva. 

L'alberg per a sensellar amb addiccions no preocupa

Els paradistes admeten que coneixen la problemàtica del barri on aniran sobre el nou centre d'acollida per a toxicòmans i la proximitat amb el Parc del Llac com a possible espai d'esbarjo. En qualsevol cas, el debat no s'ha abordat en les reunions amb l'Institut de Mercats.