Els Castellers de la Vila de Gràcia celebraran els 25 anys fent 25 pilars a 25 places i llocs emblemàtics

Una ruta de quatre hores relligarà el mapa sentimental de la colla i l'endemà a la diada a Revolució es preveu fer el 4 de 8

Societat

Actuació dels Castellers de la Vila a la diada de Santa Madrona
Actuació dels Castellers de la Vila a la diada de Santa Madrona | @cvg_cat

Els Castellers de la Vila de Gràcia segueixen amb pas ferm amb els actes de celebració del seu 25è aniversari i aquest proper cap de setmana del 9 i 10 d'abril en preparen una de grossa i de certa dificultat, no tant a nivell d'execució sinó de logística: si són 25 anys, doncs 25 pilars de quatre a 25 places i llocs emblemàtics. L'endemà, si algú està cansat, encara hi haurà l'habitual diada de la independència, on els de la camisa blava preveuen descarregar per primer cop des de la pandèmia un castell de 8, concretament el 4 de 8. 

Minyons de Terrassa i els castellers de Sant Cugat i Berga seran a la diada de la independència

La ruta, com a fet més original, s'ha plantejat a partir d'un mapa sentimental de la colla, on hi ha aturades no només a les places sinó també a l'antic local social del carrer Robí o a un despatx que Castellers va tenir a Torrent de l'Olla o als espais d'assaig de Reina Violant, Espai Jove La Fontana (antiga OSI) o el CAT. "Farem pilars durant quatre hores", explica el cap de colla, Edu Wulfric. Els castells es podran veure als Jardinets, a plaça de la Vila, a la plaça del Sol o a Anna Frank també. 

La diada de la independència, per la seva banda, s'ha contemplat des de la colla com la primera gran actuació a Gràcia després de la certa velocitat de creuer que s'ha agafat a nivell d'assajos i ara els blaus ja es veuen amb cor d'aspirar a grans marques anteriors com el 4 de 8. "No l'hem fet des d'abans de la pandèmia, tot i que va ser el més matiner del 2020", explica el cap de colla. A la diada, també especial per aquests 25 anys però com sempre a la plaça de la Revolució, hi participaran els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Berga. El programa dels de Gràcia preveu afegir el 5 de 7 i el 7 de 7.