Una piràmide de textures, un sorral i un calidoscopi, nous jocs a plaça Revolució

El pla proposa distribuir altres jocs per la plaça i fer obres el 2023

Societat

Maqueta dels futurs jocs infantils de Revolució
Maqueta dels futurs jocs infantils de Revolució | A.B.

La remodelació de l'àrea de jocs de plaça Revolució, una idea sorgida de la votació dels pressupostos participatius i dotada amb 350.000 euros, ja té avantprojecte i suposa una forta transformació de l'actual model: allà on ara hi ha un espai tancat i esquifit amb baranes de ferro amb un tobogan i minigronxadors entre els dos accessos al pàrquing, les terrasses de dos bars i un aparcament de bicis, s'hi desplegarà una àrea de lleure formada principalment per una piràmide de diferents textures que s'aixecarà des del terra fins a una alçada d'1,60 metres, un sorral envoltat de superfície per seure i encara un gran calidoscopi en forma ascendent (com una flor). "Volem evocar la imaginació i a pensar", han explicat els tècnics aquest dijous en la sessió de presentació a La Violeta.

L'ampliació i reforma de l'àrea de jocs de Revolució serà possible gràcies a la cobertura parcial dels accessos al pàrquing i la reubicació d'alguns elements actuals em un plantejament tècnic que reivindica sobretot, en paraules dels experts, "la interconnexió de la plaça". El projecte Illes, però, no només ha tingut en compte el creixement de l'espai per a infants sinó la distribució d'altres propostes a la resta de la plaça. Així doncs, hi haurà també una mena de joc de botons al voltant de la font o muntanyes de cautxú entre les terrasses de la banda Besòs, una de les quals contindrà un altre calidoscopi que mirarà en aquest cas cap avall. "Així com el de la banda Llobregat mira amunt, el de la banda Besòs mira avall, cap al refugi antiaeri que hi ha a sota, com una mirada al passat", han explicat.

La sessió també ha servit per detallar el calendari d'execució d'un projecte que, com els altres set dels pressupostos participatius, s'ha de començar a executar en aquest mandat però que en aquest cas requereix encara d'un projecte executiu que farà que les obres no comencin fins al 2023.