Les nostres campiones

Toc Escapulat

La contra

Celebració del títol de lliga a l'estadi de Son Malferit de Palma
Celebració del títol de lliga a l'estadi de Son Malferit de Palma | Xavi de la Ossa

José Díaz i Ramon Ortiz

En les darreres setmanes hem pogut comprovar als mitjans de comunicació i a les xarxes socials que sembla ser que el futbol femení sí que interessa, no és cap “collonada” i sí que dona espectacle, abans que el Camp Nou hi anessin més de 90.000 per veure el Futbol Club Barcelona, a la Vila de Gràcia ja despertava interès, prova d’això és l’ambient que s’ha respirat a les graderies del Nou Sardenya durant tota la temporada.

El Club Esportiu Europa ha de cuidar un grup que ens ha donat un títol de lliga

Diumenge passat el nostre femení va fer història a les Illes Balears proclamant-se campió de lliga a Primera Nacional a manca de dues jornades, practicant un molt bon futbol, i cedint només 3 empats i una derrota en els 24 partits que portem de campionat. Les noies entrenades per Joan Bacardit han dominat una lliga i han demostrat un compromís amb el club fora de tot dubte. Gran part del mèrit de l’èxit aconseguit per aquest equip el tenen unes jugadores, ex-jugadores i staff (algunes d’elles amb moltes temporades al club, no direm noms per no deixar-nos-en cap) que malgrat fes sol, pluja o vent, a vegades amb horaris d’entrenament estranys per a un primer equip, havent de viatjar sempre el mateix dia de partit sovint fora del Principat, etc... s’han sobreposat a aquestes adversitats per assolir una fita històrica.

Creiem que el Club Esportiu Europa com a entitat que ha manifestat públicament posicionar-se al costat del futbol femení ha de cuidar un grup que ens ha donat un títol de lliga (tan escassos a casa nostra), per això detalls com els del passat diumenge a l’estadi de Son Malferit, no acaben d’estar a l’alçada d’aquest equip. Amb això ens referim a l’absència del president de l’entitat acompanyant la plantilla en un dia tant assenyalat, a que les samarretes commemoratives les hagués d’encarregar una membre del cos tècnic o al fet que no es tingués pressupostada una prima per l’ascens i campionat, com han demanat públicament les jugadores per xarxes socials, i que en el cas del masculí, de bona lògica, ni es dubtaria en assumir.

La fita aconseguida per aquestes jugadores enguany mereix una recompensa i, donat que tant l’ascens com el campionat es van donar en terreny visitant, aquest diumenge el Nou Sardenya a les 12h davant del Collerense ha de vestir les seves millors gales. Si la gent del nostre barri marítim pot omplir el Camp Nou, els i les gracienques no podem ser menys i hem de rebre aquestes campiones com es mereixen. Unes jugadores i cos tècnic que sempre han manifestat agraïment cap a la seva afició, que han demostrat compromís amb el club i el territori cada any participant activament per exemple de les festivitats de Sant Medir amb la colla de Els Benplantats i la passejada de Festa Major, han de tenir una recompensa per part del club, però també per part de la seva afició. I és per això que ara ens toca a nosaltres retornar el seu esforç i gaudir totes juntes de la celebració més que merescuda d’aquest cap de setmana. Que corri el cava!