La residència de Torres de la Salut arrenca obres amb l'enderroc de les casetes i ja amplia les voreres

L'equipament per a gent gran que impulsa des del 2015 NyN a Escorial amb Mare de Déu de la Salut manté el projecte de 116 places per a residents i 70 per a centre de dia

Societat

Terrenys a Mare de Déu de la Salut on es farà una residència de gent gran
Terrenys a Mare de Déu de la Salut on es farà una residència de gent gran | A.B.

Entre l'aprovació del primer tràmit municipal l'any 2020 per tirar endavant el projecte de residència de gent gran a les anomenades Torres de la Salut i el projecte inicial del 2015, tres anys després que es desallotgessin les casetes que havien acollit fins a sis cases okupades, van passar cinc anys i encara n'han passat dos més fins que aquesta setmana s'han començat a remoure els terrenys. També els veïns no han parat de burxar el Districte perquè allà s'hi fes una zona verda. Però ara va de bo.

Operaris d'enderrocs han engegat amb ritme des de dilluns el dificultós aplanament del terreny que es desplega a Mare de Déu de la Salut cantonada Escorial i que preveu la construcció d'un edifici de planta baixa i tres-quatre pisos d'alçada amb 116 places per a residents i 70 per a centre de dia. L'únic gran element que ha variat del projecte inicial, que promou NyN a través d'una filial, és el pàrquing, que tindrà una planta de mínims.

Els treballs d'aquesta setmana ja permeten constatar la desaparició de la majoria de les casetes i a la vista queden encara pintades dels residents okupes, com la que diu: Si aquesta pintada l'hagués feta en Banksy, valdria una milionada, i els operaris no tenen cap problema a detallar en què consistirà la seva feina en les propers setmanes: a banda de l'enderroc,  s'aprofitarà per enretirar vuit metres la façana fins ara privada de Mare de Déu de la Salut, d'acord amb el pacte establert amb l'Ajuntament.

El carrer guanyarà un espai d'estada amb bancs, dues fileres d'arbres i nou enllumenat i passarà a tenir una amplada de 16 metres per alleugerir el pas dels camins escolars de la zona. També aquesta enretirada servirà perquè el tram s'assembli més a la resta del vial, on hi ha voreres més amples, moltes motos aparcades i diverses residències.