Sergi Raventós: "Ens ha anat bé acabar així la fase regular per afrontar la salvació"

"Els equips graciencs de Copa no poden tenir el que es té fora de Barcelona", apunta el tècnic del sènior masculí de Vedruna des d'aquesta temporada

Esports

Raventós, al pavelló Sagarra, on Vedruna juga els partits com a local
Raventós, al pavelló Sagarra, on Vedruna juga els partits com a local | À.G.P.

Amb un context familiar vinculat històricament al bàsquet, l'entrenador Sergi Raventós (Barcelona, 1968) ha agafat aquesta temporada les regnes del sènior masculí de Vedruna Gràcia. Després d'acabar la temporada regular en desena posició (7 victòries i 15 derrotes), arriba el moment per al conjunt verd amb la disputa de la permanència. CN Terrassa, Mataró, i Pallejà són els rivals a batre. Vedruna comença rebent els del Baix Llobregat, l'equip més potent del seu grup (dissabte 23, 17.45h). 

Com prepareu el primer partit de la segona fase davant el Pallejà?
Encara tenim un parell de jugadors lesionats, un segur que no arriba al partit, l’altre ja ho veurem. Hem començat a treballar específicament el joc ofensiu d’ells i com contrarestar-lo. Hem de començar amb la mentalitat i a veure si així podem tirar les coses endavant.

Per on passen les possibilitats de mantenir la categoria?
Les opcions passen per guanyar partits. Per salvar-nos segur hem de quedar entre els dos primers. Malauradament el primer partit tenim baixes i és contra l'equip que ha quedat més amunt en el seu grup, segurament serà el partit més difícil però l'afrontem amb ganes de tirar-lo endavant. 

Com veus els altres rivals del grup de permanència? 
Mataró és un equip molt jove que es nodreix normalment dels equips de formació que habitualment estan a Preferent. De Terrassa desconeixem una mica més com és l’equip, tenim vídeos i evidentment els hem vist. En principi és l’equip més fluix del grup però ja ho veurem perquè això és com una nova competició. Tots partim de zero, dependrem de lesions, de cansaments, de com estem mentalment en cada moment. Ja veurem com acabarà. 

Heu acabat la temporada regular amb una esprintada final amb dues victòries contra  Lluïsos.
Això es deu a que hem recuperat alguns lesionats i Lluïsos mentalment no han afrontat el final d’aquesta primera part de temporada en les millors condicions. Ens ha anat bé, acabar d’aquesta manera, guanyant tres dels últims quatre partits, per afrontar aquesta segona fase, que és la important. 

Com t'ha rebut l’entitat?
L'acollida magnífica, no hi ha hagut absolutament cap problema amb ningú del club. La comunicació és fluïda, amb els jugadors ens portem perfectament. 

Quina empremta de joc intentes traslladar a l’equip?
Si parles amb qualsevol entrenador et dirà que la defensa i el contraatac és el que busquen. El que estic intentant aquesta temporada és adaptar-me als jugadors que ja fa anys que estan al club i a partir tenir una base substancial com per anar creixent. Encara estic en aquest procés d'adaptació però cada vegada ens coneixem més i podem saber d'on treure un rendiment més efectiu. 

La vinculació amb el bàsquet et ve de família.
Els meus pares havien jugat a bàsquet i el meu pare havia estat president durant 25 anys del CE La Salle i després vicepresident del L’Hospitalet durant 15 anys. Soc el petit de la família, els meus germans van començar jugant a bàsquet també. Tenim tradició esportiva i basquetbolística a casa. És el que he viscut i és el que m’agrada. 

Com veus el panorama basquetbolístic gracienc?
Els equips que estem a Copa Catalunya espero que no tinguem problemes per seguir a la categoria la temporada que ve. Són institucions que no poden tenir el que es té fora de Barcelona. Els recursos econòmics i d’instal·lacions són molt més grans que els que hi ha a la ciutat, però dins del que hi ha estan allà i ja és molt.