Mireia Boix (BComú): "Tenim acció de govern per consolidar-nos com a primera força a BCN"

Gràcia En Comú elegeix una nova coordinadora per preparar les pròximes eleccions municipals de 2023

Política

Mireia Boix, de Gràcia En Comú
Mireia Boix, de Gràcia En Comú | A.B.

Mireia Boix (Gràcia, 1998) forma part del nou equip coordinador de Gràcia En Comú, que s'ha renovat aquest abril amb l'objectiu d'encarar l'últim any de mandat i preparar les pròximes eleccions municipals, previstes per al 28 de maig de 2023.

Què us ha dut a fer el pas?
El motiu és eminentment tècnic perquè s'arribava al final del mandat de l'anterior coordinadora i calia trobar un nou grup de persones que estiguessin motivades per encara les eleccions de 2023. Estem articulant l'equip amb aquest objectiu. 

Creieu que us costarà més l'aterratge pel cert aïllament que s'ha generat amb la Covid? 
Hi ha molta gent que ha vist que la seva vida ha canviat pel complet, i hem de donar resposta a les preocupacions. Nosaltres hem de fer de pont entre l'equip de govern, l'assemblea i el veïnat per identificar les inquietuds socials i econòmiques.

Cal aquest pont perquè l'assemblea no es visibilitza quan el partit és al govern?
Sí, aquest és un repte dels partits quan són al govern. Nosaltres vam néixer dels moviments veïnals i estem en contacte directe amb els veïns, cosa que ha de seguir sent important.

Quina diagnosi té Gràcia? Quins són els principals problemes?
L'habitatge i el medi ambient són els dos àmbits més clars, amb la manca de promocions públiques i d'espais verds. Tots dos àmbits són molt necessaris.
 
Aquests reptes són tan grans que se us poden fer inabastables?
No, però sí que és cert que hi ha hagut polítiques que s'han aturat per centrar-nos en els drets socials i de resposta a la crisi sanitària i econòmica que hem passat. 

Quines feines us heu marcat en aquest any que queda de mandat? 
Una de les principals qüestions és com identificar problemàtiques en conversa amb les entitats i també com tornar a activar presencialment mecanismes de participació. Perquè al final les tecnologies poden anar bé per a moltes coses, però a la gent ens agrada veure'ns i afavorir el contacte social. 

Quins riscos de fuga de vot detecteu? Com prepareu la disputa? 
Nosaltres no pensem en risc de fuga sinó d'enfortir el nostre missatge i de remarcar les polítiques que hem dut a terme. Tenim una acció de govern que ha de permetre consolidar-nos com a primera força a Barcelona. 

A les últimes eleccions, a Gràcia, us va venir de 40 vots amb ERC. Fareu una feina quirúrgica barri a barri?
Hi ha problemàtiques que poden variar però hem de mirar el districte com a conjunt, i tenim un bon missatge tant a la Vila com al Coll, per exemple.

Podria ser que l'alcaldessa no repetís i que el regidor Badia tampoc, perquè en aquest últim cas ja va ser una sorpresa el segon mandat.
Hem de treballar com a equip, al marge de la cara visible. No ha de condicionar tenir el candidat.