Del 22 al 29 d'abril

Recomanem: XV Setmana de la dansa a Gràcia

Agenda

Intervenció de dansa al Natures 2020
Intervenció de dansa al Natures 2020 | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

XV Setmana de la dansa a Gràcia

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa del 29 d'abril, Gràcia celebra una nova edició de la Setmana de la dansa on entitats, escoles, ballarins, coreògrafs i col·lectius independents ofereixen una mostra i obren també els espais on treballen i ensenyen. El 29 d’abril, a les 18 h, professorat i alumnat del Centre de Dansa Ramon Solé llegiran el manifest a la plaça del Diamant. Durant el cicle s’exhibiran actes impulsats i promoguts des del Districte en què hi col·laboren les seves entitats i associacions vinculades a la dansa i les arts escèniques. Hi haurà danses contemporànies, clàssiques, hip- hop, swings, dansa teràpia, jazz, consciència corporal i dansa, Ioga, dansa teatre, balls de saló i Funky, exhibicions de freestyles, danses tradicionals i de nova creació. Les activitats previstes a les places es traslladaran a la Biblioteca Jaume Fuster en cas de pluja.

Del 25 d'abril a l'1 de maig a diversos espais del districte

 

Exposicions

Fins al 24 d'abril
Altres escenaris possibles. Exposició fotogràfica de concerts. Mostra basada en la sèrie de reportatges 'Otros Escenarios Posibles’, del periodista Nando Cruz, publicats a ‘El Periódico de Catalunya’. Quin és el darrer concert que has vist al barri? Quants espais prop de casa programen música en viu? Creus que el teu és un barri musicalment actiu? Voldries que ho fos més? Són preguntes que vol despertar aquesta exposició fotogràfica plantejada com un recorregut pels incomptables espais i col·lectius musicals que creixen en els marges, sota les pedres, a cada barri de la ciutat.
Centre Cívic la Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 29 d'abril
Exposició Ovàrica. Amb la pintura i la poesia de Rosa M. Arrazola. La mostra neix de la necessitat de fer visible la dona. És una obra que s'aplega al voltant de la forma circular, tot i que la desdibuixa per fer-la imperfecta. El centre són els ovaris, símbol de vida i de maternitat, i que no només fan referència al fet biològic, sinó que expressen un part simbòlic: parir mons, parir idees des d’un punt de vista que no torni a ser sempre i un cop més el masculí, perquè en aquest segle XXI cal fer les dones més evidents i manifestes que mai.
La Violeta (Maspons, 6)

Fins al 30 d'abril
Exposició Carrer Llibertat: 150 anys de guarnit, a partir del llibre escrit per Toni Mañané i Ferran Pons. L'exposició és recull històric de la trajectòria festera del carrer Llibertat, organitzada per la seva comissió de festes.
Bibl. Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104)

Fins al 5 de maig
Exposició Som Veïnes. Un viatge pel barri de La Salut, un recorregut per aquest barri gracienc a través de la mirada i experiència de les dones. Aquesta exposició col·lectiva és el resultat d’un procés comunitari creat per veïnes, entitats i serveis del barri. Totes formen part de Salutem, el Pla Comunitari de La Salut. La mostra vol posar en relleu el seu treball voluntari, una feina sovint invisibilitzada, però que fa transformar les relacions i construeix espais de convivència. La mostra també pretén visibilitzar les dones que s'organitzen, que creen xarxa, que creen espais oberts i vius per gaudir-los col·lectivament.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 8 de maig
Exposició Cuerpos indomables. Tu cuerpo es arte. El 23 d'abril a les 18.30 h hi haurà una exposició debat amb les fotògrafes Rebeca Molero i Mireia Marcó. Les autores pretenen que la gent pugui oborir els ulls i sigui conscient de com són els cossos reals i adonar-se que cada persona és única, sense necessitat de canviar físicament.
Ateneu Llibertari de Gràcia (Alzina, 5)

Fins al 26 de juny
Exposició Guerra, de l'artista filipina Nikki Luna, on reivindica el paper de les dones que exerceixen treball invisible en la societat actual. Mostra temporal inclosa al preu de l'entrada de Casa Vicens.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)

 

Actes

Divendres 22 d'abril
Sant Jordi sostenible. Taller de punts de llibre reciclats i taller de roses reciclades; inscripcions a aula@boscturull.cat o al 932133945. També hi haurà espai de pintura, racó de lectura i mercadet d'intercanvi de llibres.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 17.30h

Celebració de la diada de Sant Jordi del Coll - La Bruguera: tallers de manualitats per a totes les edats + punt d'intercanvi de llibres + espectacle infantil Ra Contes + música i poesia amb el cantautor Albert Casanova + concert Sant Jordi Rebel amb Perifèria i Thülusu.
Plaça Laguna Lanao, a partir de les 17h

Concert: FlamenGrass presenta el nou disc 'Alegria'.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20h

Espectacle: inVers, un espectacle d'Arnau Vilardebò. Balades, rimes absurdes, contes inèdits, confessions i crits catàrtics. Amb la col·laboració de Joan Cabacés a la percussió.
La Quàntica (Sant Lluís, 88), a les 20.30 i dg a les 18.30h

Concert: Skapiens + Capitán Gurfy.
Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 21h

Concert: Carola Ortiz Folk Trio.
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Dissabte 23 d'abril
Concert: Quartet Mèlt.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 18h

Concert: El Sobrino del Diablo presenta el disc 'Ruc and Roll'.
Sala La Quántica (Sant Lluís, 88), a les 18h i a les 20h

Concert: Soda Afrocolombia Session.
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Concert: Salsa, Amor & Cumbia amb El Sonido de Veldá.
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 23.55h

Diumenge 24 d'abril
Concert de cloenda de l'Any Joan Tomàs.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 18h

Dilluns 25 d'abril
Mostra de dansa: Exhibició del grup de country del Coll, a càrrec d’I. Cordo i l’Espai de Gent Gran del Coll-La Bruguera + Mostra de Just a Mood, a càrrec de la Cia. EnJazz resident (direcció, creació i intèrprets M. Ferrer i A. Darbellay) + Du-entro, a càrrec de la cia. Dproject. (direcció, creació i intèrprets M. Casini i B. Cubero, residents al Centre Cívic la Teixonera).
CC La Sedeta (Sicília, 321), a partir de les 19.30h

Dimarts 26 d'abril
Jornades IATI dels grans viatges. A càrrec de Laura Vendrell, Javier Godínez, Jennifer Baljko i Lluís López-Bayona. ornades on tot el protagonisme recau en històries de rodamons que han donat la volta al món; que han fet llargs viatges amb bici o amb cotxe; que han recorregut milers de quilòmetres en solitari o amb tota la família.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20), a les 18.30h

Club de lectura. Inscripcions a info@cancarolvallcarca.cat.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 18.30h

Festival In-Edit: Rudeboy, The Story of The Trojan Records. Direcció Nicolas Jack Davies (Jamaica, UK. 2018).
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

Dimecres 27 d'abril
Dansa: Crisálida, a càrrec d'Antes Collado.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

24a La Taverna del CAT: Pol Solé i Sergi Masalies. Entrada lliure amb reserva de taula a bardelcat@gmail.com.
CAT (pl. Anna Frak, s/n), a les 21h

Dijous 28 d'abril
Dijous zone: Taller de màgia amb el mag Ferbuch. Per a joves d'entre 12 i 20 anys. Avisar per WhatsApp (635 080 047)
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18h
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

Divendres 29 d'abril
Concert: Mikel Urdangarin.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20h

 

Entitats

Divendres 22 d'abril
Presentació del cómic: Los secretos de Barcelona, de Molbestia. Amb la presència de l'autor.  Edicions Malcriàs d'Agràcia.
Ateneu Llibertari de Gràcia (Azina, 5), a les 19h

Presentació del llibre: Salvador Seguí, el colós de l'Anarquisme. A càrrec de Jordi Martí Font. Recull de l'obra completa del Noi del Sucre.
Ateneu La Torna (Goya, 18), a les 19.30h

Dissabte 23 d'abril
Contacontes: El país de les formigues + Sopa de plàstic. Conta contes sobre residus amb final obert per a infants de 5 a 8 anys.
Lluïsos de Gràcia, a les 17h

Diumenge 24 d'abril
XXXIVè Concurs de Teatre Català a Gràcia: El diari d'Anna Frank, de Rafael Aguilar. Grup de teatre Deisalles 81.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18h

Concert: Els cors de noies Roig Korai (Orfeó Gracienc) i Aglepta (Aula de So) celebren els seus aniversaris amb un concert especial dirigit per Lluís Vilamajó...
Petit Palau de la Música Catalana, a les 19h

Dijous 28 d'abril
Hot Jam Session: Just you, just me.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 20h

 

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona