Recta final per als apartaments de gran luxe de la Torre Deutsche

La gran transformació del gratacel dels Jardinets culmina amb el mural d'inspiració gaudiniana del nou passatge i l'estrena de la piscina de Casa Seat

Societat

La piscina de Casa Seat, amb accés des dels apartaments
La piscina de Casa Seat, amb accés des dels apartaments | S.A.

Temps era temps que, després de l'adéu definitiu del Deutsche Bank, el canvi de color polític a l'Ajuntament va fer girar com un mitjó els projectes de reforma d'un dels espais més emblemàtics dels Jardinets de Gràcia: de la pretensió d'augmentar l'alçada de la Torre Deutsche de 73 a 98 metres i allotjar-hi un Four Seasons amb unes grans galeries comercials es va passar a la visió de 34 apartaments de luxe gestionats per Mandarín i l'acord sobre la flagship de Casa Seat. En aquest sentit últim s'hi ha treballat des de l'octubre de 2015 i ara, quan fa dos anys que l'edifici de Passeig de Gràcia 109 ja forma part de l'agenda cultural de la ciutat, li arriba el torn al gratacel finalment residencial de Passeig de Gràcia 111.

La comercialització dels 34 habitatges de Passeig de Gràcia 111 encara està en marxa

Amb la comercialització dels habitatges encara en marxa -la majoria dels quals sense baixar dels 150 metres quadrats i el penthouse de dues plantes superior a preu de milions d'euros-, els detalls urbanístics exteriors prenen rellevància per l'impacte visual i d'ús que tindran en el futur immediat: d'una banda, el nou passatge que unirà els Jardinets amb la Riera de Sant Miquel s'està enllestint aquests dies i li falta poc més d'un mes per estrenar-se amb una instal·lació mural d'inspiració gaudiniana i signada per l'artista i escultor Miquel Planas; d'altra banda, només en visió aèria, la piscina dels apartaments, que s'ubicarà a la terrassa de Casa Seat, ja llueix plena i amb un entorn verd que alhora oferirà una perspectiva inèdita del Passeig de Gràcia als inquilins que la utilitzin, els quals hi accediran des de la plataforma que connecta els dos edificis a nivell del pis número 6.

Els 34 apartaments de luxe de l'antiga Torre Deutsche, gestionats per Mandarin després de l'adquisició del gratacel per part de KKH quan es va desestimar la reconversió en hotel l'any 2015, ja estan a punt d'estrena aquest mes de maig, segons han confirmat fonts oficials, i tindran impacte urbanístic en els detalls finals que aquests dies ja es deixen veure.

El nou passatge entre els dos edificis que abans quedaven enganxats, entre el número 109 i el 111 del Passeig de Gràcia, significarà una connexió nova entre els Jardinets i la Riera de Sant Miquel i es dignificarà amb una instal·lació mural de l'artista i escultor Miquel Planas. Amb una dimensió de 21 metres d'alçada i 27 d'amplada, el mural s'inspira en les fulles i branques que creixen als parcs i jardins locals, i en les famoses estructures orgàniques creades per Gaudí. "El mural evoca la bellesa i la serenitat del món natural, i els residents deixaran enrere el brogit de la ciutat a mesura que s'apropin a l'edifici per aquest espai tranquil", apunten les mateixes fonts.

El nou passatge, però, no serà l'únic detall d'impacte urbanístic, encara que sí el més visible: des dels edificis veïns ja es pot veure enllestida aquests dies -plena d'aigua i envoltada de verd- la terrassa de Casa Seat amb la piscina que donarà servei als inquilins dels apartaments, els quals accediran a l'espai a través d'una passarel·la que sobrevola el passatge a l'alçada del 6è pis del gratacel.

Fonts de KKH han explicat que, tot i l'impacte de la transformació, no hi haurà una gran inauguració dels apartaments i que ara només quedar enllestir petits detalls en el passatge i en alguns pisos i arranjar el hall quan acabin la feina els paletes.

Comercialització encara oberta

La gran campanya de promoció dels apartaments "plens de refinament”, activada a la fi de 2019, encara no s'ha acabat. Tal com detallaven els plànols del projecte (vegeu núm. 651), 26 dels 34 espais tenien una mitjana de 150 m2 i la perla era el penthouse (398 + altell de 171 i terrassa de 120). Més de 8 milions.

El nou passatge entre Jardinets i Riera de Sant Miquel