La Trobada d'Il·lustradors es fa gran amb 17 autors al Pla de Salmerón

Després de dos anys d'aturada, Casa Anita torna amb un dels espais de referència del Sant Jordi a Gràcia; només esperen que no plogui

Cultura

Paradeta de Casa Anita amb alguns il·lustradors el 23 de juliol de 2021
Paradeta de Casa Anita amb alguns il·lustradors el 23 de juliol de 2021 | Cedida

La Trobada d'Il·lustradors, una proposta que ja és un referent de Sant Jordi a Gràcia i a Barcelona, torna per la porta gran després de dos anys sense poder celebrar-se amb normalitat. Per la 14a edició, Casa Anita -llibreria impulsora- vol fer festa grossa, i per això enguany munta tarima de signatures de 16 metres a Pla de Salmerón, el seu lloc natural des del 2007, i convida 17 artistes que passaran tot el dia signant i il·lustrant les seves obres. "És la primera vegada que tenim tants convidats", confessa Oblit Baseiria, ànima de l'emblemàtica llibreria del carrer Vic.

"És el primer acte públic que fem de plena normalitat i no pot ploure", diu Oblit Baseiria

Però les ganes de fer un Sant Jordi normalitzat l'han animat a recuperar el format i atorgar un nou impuls. Les expectatives són altes i la il·lusió més. Només cal que els núvols es comportin. "No pot ploure", assegura la llibretera, "és el primer acte públic de plena normalitat que recuperem després de dos anys, tenim moltes ganes de viure aquest Sant Jordi, serà un esclat".

Així, des de les 10 del matí i fins al vespre, l'espai comptarà amb la presència de Mercè Galí, Gustavo Roldán, Ramón París, Patricia Geis, Raquel Díaz Reguera, Neus Caamaño, Aina Bestard, Rocio Bonilla, Pere Ginard, David Pintor, Lemniscates, Carmen Segovia, Liliana Fortuny i Pato Mena; Víctor Escandell, Albert Asensio i Yuval Zommer (que ve d'Anglaterra) estaran a la tarda. La imatge del cartell és de la Carmen Segovia, del llibre La noche de la huida, d'Adolfo Córdova (Ediciones Ekaré).

La Trobada ha tingut històricament un caràcter internacional i ha comptat amb convidats d'arreu de la península, però encara hi ha complicacions logístiques. Tot i això, els impulsors de la trobada es mostren molt satisfets amb les firmes de l'edició d'enguany. "Tenim a Yuval Zommer, que havia de venir el 2020 i ja ens va avisar que comptéssim amb ell per la propera, i també artistes de Galícia i Sevilla; no està gens malament", clou Baseiria.