Quartet Mèlt: "Ens convé rebel·lar-nos amb optimisme i alegria"

Davant les dificultats, optimisme: la banda estrena l'espectacle 'Celebrem' el 23 d'abril al CAT, una proposta que arrenca nova etapa

Cultura

Els integrants del Quartet Mèlt en una imatge promocional de 'Celebrem'
Els integrants del Quartet Mèlt en una imatge promocional de 'Celebrem' | Cedida

Van saltar a la fama la tardor de 2015, quan es van proclamar guanyadors de l'Oh Happy Day (TV3). Ha passat temps, el món ha canviat molt i el grup també. Carolina Alabau (qui va substituir Magalí Sare), Ariadna Olivé, Eloi Fort i Oriol Quintana (l'encarregat de contestar aquesta entrevista) enceten nova etapa amb Celebrem!, que estrenen al CAT per Sant Jordi.

En quin context neix Celebrem?
Sorgeix de la necessitat d'iniciar una etapa nova, després de la pandèmia i amb la incorporació de la nova soprano. La idea era acabar amb el projecte anterior, venint a més d'un context de desesperança, amb la pandèmia, la crisi, i només faltava una guerra... Convé un punt d'optimisme, de rebel·lar-se contra tot això amb alegria.

Aquest canvi d'etapa no és un canvi musical, oi?
Musicalment mantenim el nostre estil i format. Plantegem el concert a capella totalment, tot i que per alguna cançó agafem un instrument de percussió. El repertori té peces de música clàssica, antiga, popular, també d'Amèrica llatina o de pop americà. Hi ha una mica de tot.

Com feu la selecció del repertori?
Cadascú fa les seves propostes i ens és fàcil posar-nos d'acord. Teníem por de no trobar suficients cançons i que hauríem d'aprofitar algunes anteriors però finalment ens ha quedat un repertori nou 100%.

El 2017 el grup va ser finalista dels premis Enderrock. Quina és l'evolució des de llavors?
Hem crescut força i es nota el pas del temps. Penso que hem evolucionat i tenim més coneixement de repertori, que ara és més exigent, en part amb aquestes ganes de ser ambiciosos per millorar.

Quin públic us agradaria sumar?
Des que ens vam donar a conèixer el 2015 hem mantingut un públic familiar. L'objectiu és captar públic nou però sempre hem buscat un públic de totes les edats.

Com serà el concert del CAT?
Esperem que sigui un concert amb to optimista, també té moments meditatius. Hem buscat la manera d'introduir els diferents temes. Hi ha una part que ressegueix les diverses etapes de la vida. També celebrem la cultura popular: hem posat la lletra al toc de castells.

Què ve després?
Tenim 'bolos' al maig i al juliol. Volem seguir fent concerts i rodar Celebrem després de l'estrena al CAT. Tenim moltes ganes!