L'Europa mira cap a l'Àliga i el Carmel per l'afectació del canvi de gespa al Nou Sardenya

L'Ajuntament descarta la petició d'avançar les obres però es compromet a "ajudar a buscar opcions", segons el club

Esports

El canvi de la gespa del Nou Sardenya, previst per l'agost i setembre
El canvi de la gespa del Nou Sardenya, previst per l'agost i setembre | À.G.P.

Encara no s'ha acabat la temporada 2021/2022 i l'Europa ja es troba immers en els maldecaps de la propera. L'entitat escapulada ha començat a sospesar alternatives al Nou Sardenya mentre el camp estigui en obres per la substitució de la gespa artificial (agost i setembre). I mira cap a instal·lacions municipals properes, com la de l'Àliga, de la qual és usuària habitual, o la del Carmel, amb la superfície també renovada. Les altres opcions passen pels camps de l'Horta i la Teixonera. Aquesta recerca queda condicionada pel fet que onze terrenys de joc, a més del Nou Sardenya, estaran en obres precisament aquest estiu. 

"Ens preocupa el mes de setembre", explica el president de l'entitat, Víctor Martínez

La petició a l'Institut Barcelona Esports (IBE) d'avançar aquesta actuació al 18 de juliol perquè tingui una afectació menor en la pretemporada i el curs 2022/23 (vegeu L'independent núm. 884)  ha rebut la negativa per part de la institució municipal. Una proposta descartada a la darrera comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament i ratificada en una reunió aquest dimecres entre club, Districte i IBE. 

La corporació municipal argumenta que no es pot alterar el calendari establert del mateix procés d'adjudicació, previst pel juliol. "Es van plantejar dos lots de licitació per evitar l'actuació en el mateix període de temps i amb el risc que comporta", va indicar el regidor d'Esports, David Escudé, en aquesta comissió del 19 d'abril. "Hem estat jugant a una espècie de puzle tècnic per intentar poder arribar a tots els camps i que afecti el mínim possible a l'activitat de temporada i pretemporada", va afegir.  

El club escapulat entén els arguments però això no resol la recerca necessària d'alternatives un cop comenci el curs i la pretemporada futbolística, prevista per finals d'agost en el cas dels primers equips. "Ens preocupa el mes de setembre", assegura el president de l'Europa, Víctor Martínez, que ha tret un compromís del Districte i l'IBE per "ajudar a buscar opcions". La ronda de contactes ha començat amb dirigents de la CD Carmel i la PB Barcino, gestora del camp de futbol de l'Àliga. La idea del desplaçament algunes jornades dels equips de l'Europa com a local agafa forma. 

El primer equip masculí visita l'Andratx

Després d'un empat meritori a Formentera (0-0, foto inferior), els de Gerard Albadalejo tornen a viatjar a les Balears per enfrontar-se a un rival directe (tres punts més que els escapulats) en la lluita contra el descens (diumenge 1, 12h; en directe al programa Toc Escapulat de Ràdio Gràcia). El femení ha tancat la lliga de l'ascens i el títol amb una golejada al Saragossa B (1-4, foto inferior) i divendres 6 (19h) tindran recepció al Districte.

L'Europa masculí ha sumat un punt a Formentera (0-0)
L'Europa femení ha golejat el Saragossa B (1-4)