Serveis Socials gasta la meitat a reallotjar

Només en els ajuts per a l'alimentació es nota un cert canvi d'escenari menys crític que en plena pandèmia

Societat

Interior del Rebost Solidari, al carrer Reig i Bonet
Interior del Rebost Solidari, al carrer Reig i Bonet | Laura Rodríguez Blanco

L'escenari de postpandèmia que s'està dibuixant en els últims mesos no baixa dels 500-600 casos atesos als tres centres de serveis socials de Gràcia que s'han registrat des de fa dos anys i la despesa municipal en ajuts s'eleva encara als 80.000 euros, la meitat dels quals es dediquen al reallotjament de persones. Un exemple: l'incendi del passat febrer a l'Hotel Coronado de Nou de la Rambla va tenir entre els ferits una persona reallotjada de Gràcia. 

Aquest és l'escenari de l'informe d'emergència social i sanitària que es presentarà dimarts 4 de maig al ple del districte i que aquest dilluns ha avançat el conseller Yusef Quadura en comissions consultives. La resta dels ajuts, segons les xifres oficials, es dediquen en un 35% a l'habitatge (ajuts a pagar lloguer i al manteniment), en un 7% a l'alimentació i un 8% a altres qüestions. 

Quadura explica que aquesta distribució dels ajuts només nota un cert canvi d'escenari en el cas de l'alimentació, "on sí que es veu que hem passat el moment més crític", si bé l'estabilització de les xifres encara es mouen en uns barems que se situen en un valor triple a la situació anterior a la crisi sanitària, que de retruc va significar una nova crisi econòmica per a molta gent.