Veïns de Baixada de la Glòria es mobilitzen perquè la reforma sigui més accessible

La reivindicació adverteix que el projecte no estalvia els més de 200 esglaons que ara hi ha amb les escales mecàniques sense funcionar

Societat

Gent gran a les escales de Baixada de la Glòria; les mecàniques no van
Gent gran a les escales de Baixada de la Glòria; les mecàniques no van | Cedida

La Baixada de la Glòria (o pujada, segons com es miri) fa vertigen encara, i més quan s'han conegut en els últims mesos els terminis de la remodelació (inici execució octubre 2022 i finalització maig 2024). Però un cop conegudes les dates d'una remodelació que s'espera mentre la majoria de trams d'escales mecàniques no funcionen, els veïns s'han mobilitzat amb uns primers cartells públics que posen de manifest un aspecte important: el com.

El Districte apunta que el projecte es pot retocar, mentre l'IMPD també hi diu la seva

Sobre la base que hi ha 59 escales entre Coll del Portell i Sostres, 96 entre Sostres i Verdi i 68 entre Mare de Déu del Coll i avinguda de Vallcarca, i que les fotografies de gent gran esllomant-se pujant i baixant parlen per si soles, la nova plataforma veïnal adverteix que el nou projecte de l'Ajuntament no estalviarà aquests més de 200 esglaons i que en cap render dels que s'han mostrat es té en compte l'accessibilitat que ara es demana a qualsevol projecte públic.

El Districte, en converses informals, assegura que el projecte que es va mostrar el febrer de 2021 no és definitiu i que és susceptible de retocs, i sobre el terreny hi ha hagut alguna inspecció per part de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Però els veïns contraposen aquesta versió oficial al fet que la clau de la reforma no està en l'augment d'espais de descans o en l'augment del verd sinó en una preocupació més profunda per donar resposta a l'accessibilitat.

Les mobilitzacions dels veïns no s'han quedat només en aquests primers cartells sinó que s'han recollit unes 200 signatures amb paradetes muntades a l'avinguda Vallcarca. Mentrestant, aquests dies s'han fet treballs d'asfaltatge als trams de la Baixada de la Glòria on no hi ha escales mecàniques (foto inferior), just a tocar de la promoció de pisos on abans hi havia la casa okupada Kasa Nostra.

Obres d'asfaltat a la Baixada de la Glòria amb el passatge Espíria, aquest dimecres