Tres exdirectius de l'Europa impulsen una moció de censura i una candidatura electoral

"No hem de cremar les naus perquè un equip baixa", respon el president del club, Víctor Martínez, al grup d'opositors

Esports

La golejada a Andratx (4-1) ha certificat el descens a Tercera
La golejada a Andratx (4-1) ha certificat el descens a Tercera | Àngel Garreta

No ha passat ni una setmana del descens matemàtic a Tercera RFEF del primer equip masculí de l'Europa que una part de l'oposició a la directiva del club ha començat a moure fitxa. Tres dels quatre exdirectius que van dimitir al febrer passat (Roger Marco, Ramon Armengol i Jordi Collell) han tramitat aquest dimecres el procés per a una moció de censura contra la junta que presideix Víctor Martínez, reelegit al desembre del 2020. 

Els impulsors han activat la candidatura Ara toca mirar endavant, basada en els motius que els van portar a la dimissió (vegeu núm. 878): manca de planificació esportiva, presidencialisme, opacitat en els comptes i ús partidista. Segons els terminis marcats als estatuts del club, la votació pot tenir lloc a mitjan juny, un cop es reuneixin els avals (el 15% dels socis amb dret a vot). En cas que prosperi la moció (es necessiten dos terços dels vots emesos), s'activarà el procés electoral. 

"No l'hem feta abans per no interferir amb la trajectòria del primer equip masculí", argumenten des del grup impulsor, que planteja canvis al club en sis àmbits: laboral, esportiu, social, econòmic, polític i de model. Asseguren que la gestió esportiva es basa en la "improvisació" al primer equip masculí i denuncien "manca de planificació" en el femení per a la nova temporada. Apunten que l'entitat "té recursos" per afrontar el proper curs i exigeixen "compartir els comptes" perquè siguin públics. Una crítica lligada al model de gestió. "Dues persones ho mouen tot", en referència al president i el gerent de l'entitat, Jordi Vela. 

"El que el soci vulgui". El màxim dirigent del club, Víctor Martínez, reconeix que la tramitació de la moció de censura ha causat "sorpresa" a la junta. "Estan en el seu dret", manté Martínez, que rebat les acusacions dels impulsors de la moció. "No hem trobat a faltar el director esportiu fins a mitjan d'aquesta temporada", apunta en relació als resultats esportius dels cursos anteriors. "No hem de cremar les naus perquè un equip baixa", afegeix el president, que anuncia la incorporació propera d'aquesta figura. "Ens estem movent", indica en aquest sentit. 

Sobre l'àmbit econòmic, Martínez rebat amb contundència: "Estic molt tranquil, el club és molt transparent i tothom qui ho sol·licita hi té accés". El proper pas que ha de fer la junta és facilitar les paperetes per als avals. "Passarà el que el soci vulgui", indica Martínez. 

Descens confirmat després de la desfeta a Andratx (4-1) 

El primer equip masculí afronta les dues darreres jornades a Segona RFEF, la propera diumenge 8 contra l'Eivissa a casa (12h), com a descendit. La golejada a Andratx ha certificat la tornada a Tercera. "Al final de temporada hi haurà les notes i el futur esdevindrà el que sigui", va indicar el tècnic Gerard Albadalejo després del partit. 

El futbol base, encara en joc

Mentre els primers equips de l'Europa tanquen la carpeta de la temporada, el filial masculí busca un triomf diumenge 8 contra el Parc per pujar a Primera Catalana. El juvenil masculí té a 2 punts seguir a Divisió d'Honor i dissabte 7 visita el Sabadell. El femení aspira a la Copa Catalunya i diumenge 8 juga davant el Fontsanta-Fatjó.

El capità Àlex Cano, fent tasques defensives contra l'Andratx