Els conflictes de l'escola Teixidores, Baixada de la Glòria i Vallcarca agiten el ple

Govern i Valents acorden recuperar la negociació política i social sobre la Rambla Verda de principi de mandat

Política

Protesta d'Afectats Abaceria al ple de dimecres
Protesta d'Afectats Abaceria al ple de dimecres | A.B.

Hi va haver un moment al ple de dimecres que hi havia més dirigents polítics i veïns discutint als passadissos que seguint el debat a la sala d'actes: el regidor de Gràcia, Eloi Badia, i la consellera tècnica, Judith Calàbria, mantenien posicions sobre les alternatives de l'AFA de l'escola Teixidores per evitar anar en un futur quasi segur als terrenys de l'Hospital Evangèlic; el conseller de govern Alberto Lacasta es reunia a peu dret amb la nova plataforma veïnal de les escales de Baixada de la Glòria, que minuts abans havien topat amb el president del districte, Ferran Mascarell, interrompent el ple al crit de "volem parlar!". I encara el regidor atenia en paral·lel l'agredit el passat cap de setmana a la plaça Joanic i els seus acompanyants demanaven "més seguretat".

ERC assegura que li han imposat des de Govern i Ajuntament el futur de Teixidores

Tot va passar en una llarga mitja hora agitada, i encara havia de venir el punt clàssic de Vallcarca, on els grups municipals de Ciutadans i Valents van obtenir sort diversa a l'hora de proposar una reactivació  del barri (fail) i la recuperació de la taula tècnica per la Rambla Verda (ok). En aquesta última proposició, BComú-PSC van votar a favor de recuperar el debat polític i social sobre el projecte, que des del febrer de 2020 no fa cap reunió ni ha aconseguit una majoria política en l'única ronda de negociacions que es va fer l'any passat. "Ens emplacem a les reunions que convocarem la setmana que ve o la següent per seguir la negociació que ens apropi al consens i per no fer falses promeses al veïnat", va concloure en aquest punt el portaveu del PSC, Alberto Lacasta.

També interessant políticament va ser la proposició d'una taula de treball per trobar alternatives d'ubicació a l'actual destinació de l'escola Teixidores als terrenys de l'Evangèlic on el Consorci hi vol aixecar un institut-escola. ERC va transaccionar el text admetent una imposició de Barcelona ("Ajuntament, Departament i Consorci", van apuntar els republicans) i va acabar llegint amb matisos la iniciativa, que finalment diu que el Districte busqui més ubicacions per a usos escolars "que se sumi a la futura ubicació de Teixidores al carrer Camèlies". ERC va dir "a la futura ubicació de l'escola pública al carrer Camèlies".

Reivindicació i topada pel nombre d'habitatges públics

Tant al principi com al final del ple, govern i oposició van polemitzar per la quantitat de pisos públics generats en els mandats Colau. "Hem passat de 144 a 423", va dir el regidor. L'oposició va considerar-los insuficients tenint en compte les promeses inicials i el govern va criticar-los els pals a les rodes.