Queixa oficial per l'asfalt reductor

El Districte admet a Junts que ha comunicat les deficiències del canvi a Torrent de l'Olla

Política

L'asfalt defectuós, a Astúries
L'asfalt defectuós, a Astúries | À.G.P.

Sis mesos després de presentar a bombo i plateret l'asfalt reductor de soroll i temperatura de Torrent de l'Olla com una innovació pionera (amb roda de premsa i tot del regidor), i amb plaques ben aixecades i desgastades ja sobretot al creuament transitat pels vianants del carrer Astúries, el ple ha constatat la queixa oficial de l'Ajuntament a l'empresa constructora que obligarà a fer "una reparació a l'estiu". "Si hi hagués alguna cosa que fes perillar la circulació dels vehicles, s'actuaria de manera urgent", va apuntar el portaveu de BComú, Jordi Farriol.

El grup municipal de Junts demanava un informe que aclarís l'estat del paviment, la durabilitat del material emprat, el trànsit del carrer i el que permet suportar la nova pavimentació i el calendari de manteniment. Farriol, que va aclarir de seguida que no acceptava el prec formalment, sí que va defensar que el nou paviment es va considerar "adient" per un carrer per on passen 11.500 vehicles al dia i que s'ha traslladat "el mal estat actual" a l'empresa constructora.

A la roda de premsa de finals de novembre, el regidor de Gràcia va remarcar també el caràcter reflectant del paviment, d’un color beix, "que millora la sensació de seguretat a les nits per als vianants i també és més visible per als conductors". També l’Ajuntament volia fer medicions de so amb els tres sonòmetres instal·lats a la via.