L’Orfeó Gracienc mostra la nova etapa del cor amb un gran concert a Santa Maria de Jesús

Sota la direcció de Pablo Larraz i amb l'Orquestra Terrassa 48, presenta aquest dissabte Músiques de Coronació de Mozart i Händel

Cultura

El cor de l'Orfeó assaja aquest dimecres al vespre per a l'actuació de dissabte
El cor de l'Orfeó assaja aquest dimecres al vespre per a l'actuació de dissabte | Cedida

En poc més de mig any l’Orfeó Gracienc comença a refer-se dels estralls d’un període de canvis i d’una pandèmia que van deixar tocat un cor històric que, a base de treball, rigor i sobretot molta il·lusió s’està refent amb més força. Així ho demostrarà aquest dissabte 7 de maig a les 21h a l’església de Santa Maria de Jesús amb un gran concert on han convidat l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. Les persones darrere d’aquest nou projecte són Pablo Larraz i Laia Santanach, i la seva filosofia, vetllar pel benestar emocional de la gent. “Volem que tothom s’hi trobi a gust, hem de cuidar-nos, i treballem amb rigor però també hem d’esdevenir un espai d’acollida”, explica Pablo Larraz. Així, les línies bàsiques del nou projecte es basen en entendre la música com art escènica que té la missió de nodrir de bellesa la vida de les persones, d’expressar les emocions i passions i afavorir el desenvolupament personal. Ni més ni menys.

El cor ha anat creixent els darrers mesos fins a superar la seixantena de cantaires; al juny passat per poc superaven la desena. “Ha estat tota una revifada”, confessa Larraz, “estic molt emocionat perquè aquest projecte em fa sentir útil”. El músic i director coral, que compta amb una llarga trajectòria en la direcció de diversos cors del país, també dirigeix l’Orfeó Català, entitat a la qual està vinculada des de l’any 2010. Amb l’Orfeó Gracienc, la relació també ve de lluny: “Vaig descobrir el cant coral aquí, i després de molts anys i de recórrer altres camins, he tornat amb molts ànims però també sense pressió”, afegeix.

Pel que fa al repertori del concert de dissabte, s’interpretaran els Coronation Anthems (Himnes de la coronació), quatre peces compostes per G.F. Händel amb motiu de la coronació del rei Jordi II de la Gran Bretanya el 1727 i la Missa de la coronació que W.A. Mozart va escriure per a les celebracions de Pasqua de 1779. Segons Larraz, és una proposta exigent però també molt festiva i alegre. Molt. "Crec que ho defensarem molt bé. És la nostra carta de presentació i tenim moltes ganes de celebrar que estem aquí", clou.

Amb orquestra i solistes

L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 està dirigida des del violí pel músic sabadellenc Quim Térmens. Actuaran com a solistes Brenda Sara (soprano), Alma Salcedo (mezzo), Lambert Climent (tenor) i Pablo Castillo (baix). Les entrades estan ja a la venda a entradium.com i al mateix dia del concert.