Del 6 al 13 de maig

Recomanem: L'Aplec de la Sardana, impulsat per la Fundació Festa Major, torna a Joanic

Agenda

Participació de l'Agrupació Sardanista d'Alella a l'aplec de Gràcia del 2018
Participació de l'Agrupació Sardanista d'Alella a l'aplec de Gràcia del 2018 | J.M. Contel

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

L'Aplec de la Sardana, impulsat per la Fundació Festa Major, torna a Joanic

Després de la suspensió de 2020 i de la reconversió en audició de sardanes durant la Festa Major de Gràcia de 2021, enguany l'Aplec de la Sardana de Gràcia torna a la normalitat l'any que celebra 65 edicions. La plaça Joanic recupera així l'aplec més antic de Barcelona, amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la Jovenívola de Sabadell i la Flama de Farners. Segons la Fundació Festa Major, l'objectiu dels canvis incorporats al projecte el 2019 és rejovenir el públic assistent a l'aplec, obrir el món sardanista a nous públics i vincular l'acte amb d'altres disciplines de la dansa tradicional i de la cultura popular.

Dissabte 7 de maig a plaça Joanic a les 18h

 

Exposicions

Fins al 8 de maig
Exposició Cuerpos indomables. Tu cuerpo es arte. El 23 d'abril a les 18.30 h hi haurà una exposició debat amb les fotògrafes Rebeca Molero i Mireia Marcó. Les autores pretenen que la gent pugui oborir els ulls i sigui conscient de com són els cossos reals i adonar-se que cada persona és única, sense necessitat de canviar físicament.
Ateneu Llibertari de Gràcia (Alzina, 5)

Fins al 14 de maig
Fotografia Matemàtica. Exposició de fotografies relacionades amb conceptes matemàtics realitzades per alumnes de l’Institut La Sedeta. Aquestes fotografies s’emmarquen en el Concurs de Fotografia Matemàtica, organitzat per l’Associació de Barcelona per a l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM).
CC La Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 20 de maig
Exposició Vestits per ballar. La fundació Festa Major de Gràcia acull aquesta mostra que commemora els 50 anys de l'Esbart Sant Jordi. L'exposició ofereix una retrospectiva a la trajectòria de l'esbart des d'una perspectiva molt original: el vestuari de les principals coreografies que han realitzat i les rèpliques a escala de nina que han anat col·leccionant.
Can Musons (Alzina, 7)

Fins al 28 de maig
Exposició Football. Art. Icons. Mostra que juga amb l'art, el futbol i la iconografia i que ha estat elaborada per l'il·lustrador Guillem Bosch i la revista Panenka. La mostra s'endinsa en la història de l'esport més global a través dels seus protagonistes, jugadors i entrenadors de llegenda, que cobren vida a través del llapis de Guillem Bosch. Les seves frases més cèlebres són només l'excusa per abordar una sèrie de personatges que el temps ha convertit, a més d'ídols per als aficionats, en icones de la cultura pop
Casa Seat (Pg. de Gràcia, 109)

Fins al 16 de juny
Exposició Aranès: l'occità de Catalunya. recorregut per la història, les característiques i la vitalitat de l’aranès, variant de l’occità parlada a l’Aran. La seva vinculació històrica amb Catalunya ha permès preservar-ne la identitat i mantenir-hi la llengua, fet que en fa una singularitat lingüística. L’exposició presenta la història del reconeixement de l’aranès, el marc legal de protecció i l’espai humà i geogràfic en què es manifesta. L’aranès s’hi mostra com una llengua viva, amb producció cultural i present també en les noves tecnologies de la comunicació. Organitza: Secretaria de Política Lingüística.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps, 20-22)

Fins al 26 de juny
Exposició Guerra, de l'artista filipina Nikki Luna, on reivindica el paper de les dones que exerceixen treball invisible en la societat actual. Mostra temporal inclosa al preu de l'entrada de Casa Vicens.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Fins al 30 de setembre
Exposició Dibuixant la música. Crònica il·lustrada del Tradicionàrius 35 de Pedro Strukelj. Amb el seu estil característic, Strukelj utilitza un llenguatge entre el còmic i el dibuix de quadern de viatge que comença i acaba durant el mateix concert. Al vestíbul del CAT trobareu un mural al fris i tot el procés creatiu que ha dut a terme durant aquests 3 mesos mesos amb fotografies del mateix il·lustrador i de Josep Tomàs.  
Vestíbul del CAT Tradicionàrius (plaça Anna Frank, s/n)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)

 

Actes

Divendres 6 de maig
Setmana del Japó. Presentació de llibre: Destellos de Japón. Itinerarios y notas dispersas de viajes, a càrrec del'autor, Ramón Sallés.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 18.30h

Teatre: La Bona Germanor. Representació de l'obra de Xavi Morató, a càrrec de Bakestei Teatre.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 i ds a les 18h

Inauguració de l’exposició Dibuixant la música. Crònica il·lustrada del Tradicionàrius 35 de Pedro Strukelj.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19h

Concert: Jordi Batiste. Amb Barnasants.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

Concert: Alaturca Barcelona (world, gypsy, oriental).
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Dissabte 7 de maig
Primer aniversari del Casal de Barri Can Carol. Activitats per a tota la família: T'ai chi i chi kung, vermut musical, dinar popular, bingo musical, col·loqui El Cohabitatge a Vallcarca, espectacle infantil, concert en viu i punxadiscos.
Can Carol (Cambrils, 24), d'11 a 21h

Concert: Three Time Losers.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 12.30h

Microfest: Vera Van Eyken + Ethan & Tomas + Toni Cadena + Jaza + Che Gabbana (ft. Yung Nady). Organitzat per l'escola musical Microfusa.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 20.30h

Concert: Anònim.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Diumenge 8 de maig
Festa d’Arquitectura 2022: La Festa del Silenci. Construcció dels Sonalls del Silenci (Sala Ferusic+ ETSAB) + Benvinguda COAC Barcelona + Performance mims Silenci a la plaça Brando i Silvana + Passeig acústic amb Amaya Caballero (exercici de sensibilització acústica).
Plaça de la Virreina, de 10 a 13h

Dimarts 10 de maig
Cinema: Fedayin, le combat de Georges Abdallah. Vacarme(s) Films. 2020.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

Dimecres 11 de maig
Narració: Contes sobre la pell. A càrrec d'Elena Andrés. De 6 mesos a 3 anys.
Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22), a les 11h

Racó poètic. Recital de poemes a càrrec de les poetes Maria Dolors Peitiví, Pepa Rubio, Eulàlia Framis, Dolors Dilmé i el rapsoda Amancio de La Morena, amb l’acompanyament musical de la cantautora Mariona Martin (veu i guitarra).Presenta l’acte el rapsoda Amancio de la Morena.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

24a La Taverna del CAT: Adrià Dilmé i Jaume Arnella. Reserves de taules a bardelcat@gmail.com
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 21h

Open Mic. Entrada lliure.
La Sonora de Gràcia (Riera Sant Miquel, 59), a les 21h

Dijous 12 de maig
Setmana de Japó. Onsen: què fan els micos?, a càrrec de Pato Mena. Edat recomanada: de 4 a 7 anys. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat 10 infants.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 17.30h

 

Entitats

Divendres 6 de maig
Teatre: Agost, de Tracy Letts. Direcció: Víctor Clotet i Sergi Saboya.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 22h, ds a les 11h i dg a les 18h

Presentació del llibre Barcelona Freak Show. Història de les barraques de fira i dels espectacles ambulants del segle XVIII al 1939, amb l'autor, Enric. H. March. Organitza: Agita't Gràcia.
Banc Expropiat (Quevedo, 13-15), a les 19h

Dissabte 7 de maig
Vermuts amb tapa literària. Presentació i recital de 'En brut', de Marta Pérez Sierra, escriptora i membre del grup Minerva.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 11.30h

Anima't al vermut. Cinema d'animació + cinefòrum + vermut. Sita sings the blus (2008), de Nina Paley. Taquilla inversa.
Ateneu Roig (Torrent d'en Vidalet, 34), a les 12h

Música experimental en viu. Homenatge a Juan Antonio Nieto.
L'Antic Forn de Vallcarca (Cambrils, 10), a les 18h

Diumenge 8 de maig
Concert: Yuyu Penombra + Jorge Demarco.
Ateneu Roig (T. d'en Vidalet, 34), a les 12h

Concert celebració del 20è aniversari de la Coral La Fuga de Lluïsos, amb el muntatge del Glòria d'Antonio Vivaldi.
Oratori Sant Felip Neri (Sol, 8), a les 18h

Amb el suport de l'Ajuntament de Gràcia

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona