L'escola Montseny guanyarà vorera eliminant dos cordons d'aparcament

L'estreta connexió del tram entre Sant Eudald i Móra d'Ebre obligarà a crear un nou espai de pas amb pilones

Societat

L'entrada de l'escola Montseny, protegida ara provisionalment
L'entrada de l'escola Montseny, protegida ara provisionalment | À.G.P.

La pronunciada baixada del Torrent del Remei, al barri del Coll, que s'atenua a poc a poc quan arriba a l'alçada de l'escola Montseny i que s'estreta fins a fer desaparèixer la vorera en el tram que va des de Sant Eudald a Móra d'Ebre se sotmetrà aquest estiu a una reforma urbanística de cirurgia fina. Els tècnics locals, d'acord amb el programa Protegim Escoles, s'han hagut de trencar la closca per ampliar la vorera de l'escola Montseny fins que connecti amb l'àrea de jocs infantils del carrer Farigola.

La solució té una primera fase fàcil davant de l'escola amb l'ampliació de la zona de pas i la ubicació de bancs, cadires i el terra pintat de colors. Però més avall la remodelació és imaginativa: un cop descartada la idea d'una expropiació parcial del mur verd que ara impedeix físicament la continuïtat de la vorera, caldrà pintar el terra generant la il·lusió de pas en un gir sinuós i es protegirà la nova vorera amb pilones. L'estretor de la vorera de l'altra banda (menys d'un metre) obligarà a eliminar la dotzena de places d'aparcament.

Fonts municipals han apuntat que tota la transformació s'allargarà fins a l'octubre i que aleshores s'abordaran també els altres projectes de 2022 de Protegim Escoles a l'escola i institut La Sedeta i a l'escola Claret del carrer Sicília (vegeu num. 875)