La nova sala Pangolí aposta per mantenir cartellera estable i per formats innovadors

Després de tres mesos en marxa, l'espai teatral de Bailèn valora l'acollida del públic i prepara més oferta de cara a l'estiu

Cultura

Actors i actrius de la sala amb el 'sold out' un cap de setmana de març
Actors i actrius de la sala amb el 'sold out' un cap de setmana de març | Cedida

Dels nervis de l'estrena, a la satisfacció de la resposta positiva del públic que fa possible mantenir la cartellera durant mesos, tot i la complexitat d'un sector que encara s'està recuperant després de dos anys de crisi. Aquesta és la valoració que els responsables de la Sala Pangolí fan del projecte que tot just compleix el primer trimestre al 194  del carrer Bailèn, un espai totalment renovat a l'antic Microteatre. "És moltíssima feina i sabem que no podem abaixar la guàrdia però de moment estem molt contents perquè hem pogut consolidar les propostes i això, a dia d'avui, comença a ser poc habitual", explica Xavier Miralles, un dels responsables de Pangolí.

Des que va obrir el passat 12 de febrer, aquest nou espai teatral gracienc proposa peces d'una hora de durada i de gèneres diversos de dijous a diumenge, així com l'espai de bar amb programació pròpia de cap de setmana. La programació de la sala principal manté les obres d'inici, aconseguint penjar en diverses ocasions el sould out: Salir del terrado, De perras y criadas, Cosas Comunes i No me cantes que no te quiero. Després s'han incorporat, La flor de l'autopista, la comèdia musical Maurici's i a partir d'aquest divendres Capullos que volen, que després de cinc anys d'èxit al Teatro Lara de Madrid arriba a la Sala Pangolí l'adaptació al català d'aquesta comèdia de Lluis Mosquera. "Val la pena apostar per la durada de la cartellera, aquest és el nostre objectiu", afegeix l'actor i dramaturg, autor de Salir del terrado, escrita durant la pandèmia i que té un llarg recorregut pel circuit de teatre off.

L'espai de bar també ha consolidat la programació de cap de setmana, els vermuts drag i els vermut flamenco, atraient un públic divers que "potser d'una altra manera no vindria a priori a veure espectacles així", diu Miralles. La sala està preparant més propostes de cara a l'estiu per mantenir el nivell d'espectadors durant una època que consideren molt complicada.

Canvi de carta i més dinamització a l'espai de bar

A més de la sala de teatre amb una cartellera regular que va incorporant estrenes, Pangolí té una segona pota que sosté el projecte: el bar. En aquest espai s'ofereix actualment, en format vermut els caps de setmana, un espectacle de flamenc i un altre de drag. A finals de mes tindran carta nova per ampliar així l'oferta gastronòmica i també la franja horària amb sopar més espectacle.