Gràcia té almenys 40 espais insegurs que cal il·luminar millor des d'una idea de gènere

Les places Anna Frank o Joanic, l'extrem nord de Penitents, l'accés al metro del Coll o la part superior de Verdi, entre els punts seleccionats

Societat

El carrer Badia, un dels punts insegurs per a les dones, que el Districte corregirà
El carrer Badia, un dels punts insegurs per a les dones, que el Districte corregirà | À.G.P.

Una cinquantena de dones a títol individual i representants d'entitats han registrat 40 espais insegurs que cal il·luminar millor al districte de Gràcia des d'una perspectiva de gènere. El treball de camp, fet entre el 5 i el 26 d'abril, ha constat de sis caminades (al marge de la sessió de presentació i la de retorn que s'ha fet aquest dimarts), i ara és l'hora de prioritzar accions que ja tenen un primer pressupost fixat de 300.000 euros. La partida surt dels pressupostos participatius municipals d'enguany, ja que aquesta va ser una de les vuit propostes més votades, amb un suport de 2.220 vots.

Vallcarca i els Penitents concentren la meitat dels punts foscos registrats

Qui més qui menys però sobretot les dones tenen identificats aquests punts als diferents barris de Gràcia però és la primera vegada que l'Ajuntament té un llistat tan ampli i fixat del sentir social de les dones i, en aquest sentit, destaquen com a punts gens apartats del brogit de la Vila les places Anna Frank ("sobretot quan tanca el CAT", diu l'estudi) o la plaça Joanic, a la banda del carrer Ramon y Cajal.

Vallcarca i els Penitents concentren la meitat dels 40 punts, amb llocs prou reconeguts com la plaça Mons (a tocar del pont), Can carol, el Passeig Turull o ja a l'extrem nord les escales de l'escola Gravi o del carrer Morell o el passatge Cardedeu. Just a prop d'aquest últim punt es va captar la imatge que va servir per detenir el violador del cúter l'any 2015.
Altres espais esmentats són la part alta de Verdi (la Salut), l'avinguda Coll del Portell (el Coll), els jardins d'Antoni Puigvert (Grassot)o els carrers Congost, Badia o Manrique de Lara (Vila).

Principals punts a millorar

-Plaça Anna Frank
-Plaça Joanic
-Part alta Verdi
-Extrem nord Penitents
-Jardins Antoni Puigvert
-Carrer Congost
-Carrer Badia
-Carrer Manrique de Lara
-Passatge Cardedeu
-Escales escola Gravi
-Passeig Turull
-Plaça Mons
-Carrer Morell
-Carrer Navata
-Carrer Veciana
-Av. Coll del Portell
-Carrer Cambrils
-Can Carol
-Carrer Ramon y Cajal

Carrer Repartidor, a la Salut, també detectat com a mal il·luminat