Represa la negociació política per Vallcarca

Govern i oposició arrenquen la setmana que ve la segona fase per enllestir aquest mandat un pacte per la Rambla

Política

La Rambla Verda de Vallcarca, a l'agenda política de Districte
La Rambla Verda de Vallcarca, a l'agenda política de Districte | À.G.P.

Un any llarg després que es tanqués en fals la primera fase de la negociació política per la Rambla Verda o Eix Verd de Vallcarca, l'executiu BComú-PSC reprendrà la setmana que ve amb dues primeres reunions els contactes amb l'oposició com a conseqüència de l'acord del ple de la setmana passada per iniciativa del grup de Valents. El portaveu del PSC, Alberto Lacasta, també responsable dels temes del barri, ha explicat que l'objectiu és arribar a "un pacte polític" abans que s'acabi el mandat "i després, com a qualsevol MPGM, hi haurà un procés participatiu".

La primera fase de la negociació es va allargar fins al març de 2021 amb dues rondes de negociació amb ERC, Junts i BCNxCanvi (ara Valents) i una amb C's, i també contactes paral·lels entre partits. Però ara la constatació de la nova paràlisi (i de la certa evolució en la taula urbanística del sector del canvi de Pla General del barri antic de Vallcarca, amb promocions públiques ja adjudicades i una nova reunió dijous 19), ha obligat a moure fitxa en aquesta altra gran peça.

La Rambla Verda o Eix Verd, de fet, es va començar a discutir un ja llunyà març de 2019 amb quatre propostes: mantenir les edificacions actuals, prioritzar l'habitatge, incloure el dipòsit pluvial previst o tirar endavant amb el planejament vigent.