Colau i Maragall aterren a Gràcia per mesurar forces a un any just de les eleccions

L'alcaldessa subratlla canvis de la ciutat amb el que "no s'havia fet mai" i l'alcaldable diu que ara ERC coneix millor Barcelona

Política

Colau, dijous a l'escola Reina Violant
Colau, dijous a l'escola Reina Violant | A.B.

Ho van començar a deixar anar alguns consellers abans de setmana Santa i es van constatar moviments (canvi a coordinació de BComú, per exemple) però, quan arriba maig, a un any de les eleccions, comença la precampanya. Ningú no ho admet però aquesta setmana han coincidit a Gràcia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la primera sessió oberta amb els veïns a la ciutat després de la pandèmia, i el probable candidat repetidor d'ERC a l'alcaldia, Ernest Maragall, fent campanya interna per ser designat alcaldable. Només 40 vots van separar el 2019 BComú i ERC a Gràcia.

Colau va tornar al Reina Violant per escoltar un veïnat darrerament força mobilitzat al voltant no només de problemes urbanístics (Abaceria, escales Baixada Glòria) o de mobilitat (Obrim Carrers si o no, aparcament motos) sinó també pel dèficit de places i equipaments en escola pública. A la porta l'esperaven amb una pancarta la gent de Teixidores i a dins es van fer fortes les famílies que s'han quedat sense primera opció de P3. L'alcaldessa, esforcant-se per generar empatia, va carregar les culpes als anteriors governs (abans turisme descontrolat, menys escoles, més espai per al cotxe) i a la "ciutat molt densa".

Maragall, per la seva banda, a la seu d'ERC de Tres Senyores, no va defugir el desencís de fa tres anys ("Vam guanyar, i ara toca guanyar i governar", va dir) però va assegurar que ERC ara té més coneixement de la ciutat, "la motxil·la més plena de raons". El probable candidat també va agrair que el casal Francesc Macià de Gràcia hagi estat l'assemblea que més avals li ha proporcionat en aquest procés previ intern i ja va posar deures perquè aquest suport es tradueixi en vots el 28 de maig. "El 2019 vam guanyar a tots els barris de Gràcia excepte a la Vila; ara cal ampliar i guanyar a la Vila d'una vegada", va concloure.

Homenatge a l'exconsellera de Gràcia Dolors Martínez

Maragall va tenir paraules d'elogi dimarts per a qui va ser consellera de Gràcia d'ERC entre 1999 i 2006, i que va tornar a l'executiva local l'any 2020. "La Dolors s'ha jubilat oficialment després de posar en el partit una passió indiscutible que fa que sigui el millor símbol d'ERC a Barcelona", va dir.

Maragall, dilluns a la seu d'ERC-Gràcia