Tot allò que no s'aprèn als llibres

L'alumnat de Batxillerat del Claret que ha participat al Erasmus+ completa la segona part del programa: viatjar a Bèlgica

Societat

Alumnes de l'IES Claret durant un taller d'ideació
Alumnes de l'IES Claret durant un taller d'ideació | TW/Pau Font

Ha representat una sobrecàrrega de feina i esforços extres per a tots aquells que han participat però tothom repetiria. De fet, volen fer-la encara més grossa el curs vinent. Després de completar el projecte on han participat 37 alumnes que cursen economia a primer de Batxillerat de l'INS Claret, gràcies al programa Erasmus + que financia la Unió Europea, el centre gracienc vol esdevenir escola Erasmus acreditada, és a dir, ampliar el programa a tot el marc escolar. "És una aposta de centre", explica Lucía Silva, "una oportunitat que permet als estudiants ampliar la ment i aprendre recursos més enllà dels llibres, d'aquells que et serviran durant tota la vida". Aprendre idiomes, conèixer altres cultures, saber moure't per una ciutat que no és la teva, fer amics que tenen altres mirades del món... No tot s'aprèn a dins de l'aula. Però sí és el lloc on comença tot.

Després d'una primera fase al primer trimestre del curs amb visita de la contrapart inclosa (l'objectiu del projecte era crear un producte o idea de negoci seguint les fases d'ideació, desenvolupament i comunicació), a finals de febrer els alumnes graciencs completaven el programa amb el viatge a Lovaina. Sis dies d'estudi i treball però també d'oci i de festa, després de tant de temps sense poder sortir. I què ha estat el millor de l'experiència? "Tot". L'alumne Jordi Font ho té molt clar. "Hem visitat Bruixes, Brussel·les i Gant, ens han deixat llibertat per moure'ns per les ciutats i no ha suposat un cost per a les famílies, han confiant molt en nosaltres", diu agraït. La Jana Martínez, companya d'experiència, ho corrobora. I això que havien de parlar en anglès a tothora i davant de tothom per presentar el treball final. Potser la pitjor part, per la pressió. La resta, genial. Recomanaríeu l'experiència als estudiants d'economia del proper curs? "Absolutament".