Rates a Jaén: el Districte no hi veu solució

"Que ja surtin al carrer és la conseqüència d'un solar que no es neteja i on és lamentable que hi visqui gent", diuen

Societat

Imatge actual del solar de Jaén 12
Imatge actual del solar de Jaén 12 | À.G.P.

A l'estiu tota cuca viu, diu la dita, i la calorada i una certa falta d'higiene en el solar de Jaén 12, on fa tres anys la promotora Norvet hi volia fer apartaments de luxe, ha fet envalentonar les rates, que ja surten de nit al carrer.

Lluny queda aquella idea de fer dos grans lofts: "Each townhouse spans 315m 2 (interior) & 185m 2 (outdoor) over three floors. Jaén includes a private parking garage, a pool, a rooftop terrace and a pioneering vertical garden”, deia el projecte. Ara, almenys des de fa nou mesos, la realitat és un assentament, on els veïns diuen que és "lamentable que allà hi visquin persones", explica Anna Manso.

Dissabte al vespre-nit els veïns ja van esclatar i van sortir al carrer literalment a espantar rates. Les trucades al 112 o l'entrada d'instàncies al Districte, però, no tindran un efecte immediat. Si bé és cert que l'Ajuntament pot actuar a l'espai públic de manera immediata i pot fer un requeriment al propietari privat perquè netegi el solar, el fet que hi hagi un assentament impedeix també l'actuació privada. Fonts municipals admeten "només en cas d'inacció es pot actuar subsidiàriament" i que "no hi ha un temps establert" perquè el propietari actuï, i que en tot cas la presència de l'assentament eternitzarà el problema.