L'Espai Culturista Sendak inaugura cicle d'exposicions de la mà d'Ilustrarium

La col·laboració amb la galeria d'art arrenca amb la mostra 'I tu, com em veus?', mirades il·lustrades sobre la infància

Cultura

Cartell de la mostra sobre il·lustració infantil que acull El Culturista
Cartell de la mostra sobre il·lustració infantil que acull El Culturista | Cedida

L'Espai Culturista Sendak la mostra I tu, com em veus?, incorporant així a la programació regular de Grassot 42 les exposicions de reconeguts artistes de la il·lustració de llibres per a la infància. La iniciativa d'aquest espai gracienc s'ha dut a terme en col·laboració amb la galeria d'art Ilustrarium. Els seus impulsors han volgut estrenar aquest cicle amb una exposició "molt especial", on es decobreix la infància a través de la mirada d'il·lustradores tan populars com Jutta Bauer, Britta Teckentrup, Ester Garcia, Rocío Araya, It's Raining Elephants, Manon Gauthier, Dani Torrent i Alicia Varela!

L'exposició, que està comissariada per Marta Ardite, historiadora de l'art i directora d'Ilustrarium, va acompanyada d'un seguit d'activitats que es faran al llarg de les setmanes que dura la mostra, fins a l'1 de juliol. El programa inclou un taller adreçat a infants d'entre 5 i 12 anys amb Manon Gauthier, divendres 20 de maig a les 17.30h. Gauthier és una il·lustradora de llibres infantils, collagista i artista visual nascuda a Mont-real. Ha il·lustrat més de vint-i-cinc llibres per a editorials canadenques i europees obtenint alguns dels reconeixements més importants.

La següent activitat que ha programat El Culturista és una conversa amb Jutta Bauer, divendres 27 de maig a les 18h, per parlar sobre els processos creatius que es donen a l'hora de crear per a la infància. Aquesta prestigiosa autora alemanya ha rebut diversos guardons de literatura infantil i juvenil pels seus llibres (La reina dels colors, Emma, Marecrits o Selma).

Per últim, la il·lustradora Rocío Araya farà un taller infantil el 10 de juny a les 17.30h. Cal inscripció prèvia per a totes les activitats (botiga.llibreriasendak.cat/agenda).