Arrels intensifica l'ajut a la parella de llibreters d'Astúries

El Districte respon als veïns que van sol·licitar al març la renovació del permís per vendre al carrer, que hi contactarien "en breu"

Societat

El Guillem i la Cristina, a la seva parada de llibres a tocar de Fontana
El Guillem i la Cristina, a la seva parada de llibres a tocar de Fontana | S.M.

La recerca d'un habitatge segueix sent la prioritat de la Cristina i el Guillem, la parella que des de fa cinc anys té una parada de llibres a tocar de Fontana i que ara viu al carrer (veieu l'Independent 888). Però també hi ha altres fronts que, amb la xarxa de suport veïnal creada entorn la parella, s'han obert els darrers mesos. Un d'ells, la renovació del permís per vendre al carrer, que es va aconseguir gràcies a la pressió dels veïns. "Vam reunir més de 500 signatures, i el Districte li va atorgar a la Cristina una llicència que tenia validesa per a tot el 2021", explica Florenci Guntin, veí responsable de la gestió. Però amb el canvi de gerència del govern local, aquest document s'havia d'actualitzar, així que el passat mes de març la Cristina, amb l'ajuda dels veïns, va presentar una nova instància per demanar la renovació del permís així com la devolució de tot el material que la Guàrdia Urbana li va requisar a finals de gener. Després de fer-se pública la situació que pateix la parella, el Districte va respirar finalment amb un correu electrònic assegurant que la Cristina rebria "en breu" una resposta a la seva sol·licitud.

En paral·lel, la Fundació Arrels, que es va reunir amb ells la passada setmana, els ha ofert l'opció d'una dutxa diària per al Guillem, i els ha inclòs en una llista d'espera per aconseguir una habitació adequada, i amb urgència, vist els problemes de salut que ell pateix.