Canvis al casal de gent gran de Montmany

La manca de renovació de la junta de l'entitat dona pas a una gestió empresarial després de 32 anys d'activitat

Societat

Antònio Salas 'Gusi' i Siscu Badia, al casal de Montmany dimecres
Antònio Salas 'Gusi' i Siscu Badia, al casal de Montmany dimecres | A.B.

Els casals de gent gran de Gràcia com Penitents o Sedeta ja fa anys que van perdre la condició de gestió cívica a favor d'una estructura empresarial licitada per l'Ajuntament i ara li ha tocat al casal de gent gran de Montmany, un cert oasi de tranquil·litat entre les famoses casetes d'Encarnació i la Travessera de Gràcia. Una junta gestora, comandada de manera entusiasta per l'Antonio Ruiz, Siscu Badia i Antònio Salas Gusi, no ha trobat relleu en l'assemblea celebrada el passat setembre i aquesta setmana s'ha fet pública la licitació municipal per un concurs de gestió que es desplegarà de moment de juny a desembre del 2022. 

El casal de Montmany, amb 32 anys d'història, ha patit l'aturada de la Covid però amb 160 usuaris habituals ha programat regularment tallers de ioga o ball en línia a preus molt populars. A la tarda, la planta baixa és un espai de xerrada entre cafès i begudes. Ara la junta provisional, a petició del Districte, ha mantingut una mínima dinàmica (incloses excursions), però l'estructura municipal s'ha començat a moure per l'interior: ja hi ha des de fa tres setmanes un taller de gimnàstica suau i aviat s'hi faran obres al pis de dalt per obrir un despatx d'atenció personalitzada en l'espai-sala on ara s'hi fan els tallers. "Estem disposats a ajudar en el que calgui", diuen Badia i Salas, per garantir un traspàs ordenat. 

Fonts municipals situen aquesta reestructuració del casal de Montmany en la dinàmica que pot sorgir d'activitats per a la gent gran que es fan a La Violeta a partir del 2023.