El pregó d'Aina Camps i les Barraques, de nou, al Parc de la Creueta, estrelles de la Festa Major del Coll

Les festes, del 3 al 19 de juny, arriben al barri amb un debat entre joves i grans sobre l'ús compartit de la seu de l'AV Coll-Vallcarca

Societat

Sessió de cinema a la fresca durant la Festa Major del Coll 2021
Sessió de cinema a la fresca durant la Festa Major del Coll 2021 | Susana Diego

La Festa Major del Coll arrenca la setmana que ve amb el retorn de les enyorades Barraques al Parc de la Creueta com a principal punt de trobada però també amb l'ham del pregó d'Aina Camps, cantautora i presidenta de la colla Malèfica de diables, amb el qual divendres a les 18 hores arrencarà oficialment la festa. "Serà un pregó positiu i constructiu", diu Camps. Enguany la festa ve amanida pel debat obert entre joves i grans sobre l'ús del local de l'AV Coll-Vallcarca: els joves argumenten que amb la pandèmia l'espai ha quedat infrautilitzat. La festa del barri més costerut del districte, que es desplega allargassada fins al 19 de juny, marcarà el seu inici a peu de carrer amb la nova mostra fotogràfica que Coll Amunt desplegarà pels comerços, si bé els escenaris principals d'activitats es repartiran sobretot entre el centre cívic, la plaça Laguna Lanao, el mirador Joan Sales i el Parc de la Creueta. 

A Lanao, per exemple, ja aquest primer divendres hi haurà un ball per a gent gran a la tarda i un concert de soul al vespre amb vins i cerveses artesanes. A la Creueta encara s'estan definint els concerts però dissabte 5 hi haurà el piknik electrònic amb Kapara Sound i divendres 10 hi haurà el cercatasques de Sant Vinet amb els Tabalers de la Malèfica. Aquell segon cap de setmana tindrà els principals atractius en el correfoc de dissabte 10 o en el Fem- ho Reggae de diumenge 11, i encara quedarà per al dissabte 18 la Festa Reggae al Mirador de Joan Sales o la nova fira de la cervesa. 

Actes destacats

3 de juny
20.30 h Pregó amb Aina Camps, colla Malèfica. Pl. Laguna Lanao

5 de juny
16.00 h Piknik electrònic. Parc de la Creueta del Coll

10 de juny
19.00 h Sant Vinet. Cercatasques. Sortida: Parc de la Creueta del Coll 

11 de juny
19.30 h Tabalada i correfoc. Recorregut entre Parc de la Creueta del Coll i plaça Allende

18 de juny
21.00 h Festa Reggae. Mirador de Joan Sales

19 de juny
12.00 h Fira de la Cervesa i arrossada. Parc de la Creueta