El Festival de Literatura Italiana s'alia amb les biblioteques i s'estén fora de Gràcia

El FLIB, que dedicarà la primera edició a autors de Torí, segueix actiu amb programació prèvia mentre suma espais

Cultura

Primera trobada del Festival de Literatura Italiana de Barcelona el passat gener a la llibreria Le Nuvole
Primera trobada del Festival de Literatura Italiana de Barcelona el passat gener a la llibreria Le Nuvole | Cedida

El Festival de Literatura Italiana de Barcelona, la proposta de trobada anual de diàleg entre autors italians, espanyols i catalans nascuda de la llibreria gracienca Le Nuvole, es manté actiu els mesos previs a la celebració de l'esdeveniment que tindrà lloc el 30 de setembre, 1, 2 i 3 d'octubre amb el cicle 'Esperant el FLIB', que enguany convida autors i autores de Torí. El format del festival permetrà que els escriptors es trobin i dialoguin contant amb la presència d’un expert en el tema. 

Els darrers mesos, els impulsors de la iniciativa han anat tancant diferents serrells, com ara la imatge oficial del festival i les xarxes socials, i han posat a la venda alguns productes de marxandatge (bosses de tela) com a font de finançament. 

El festival sempre s'ha posicionat com un esdeveniment ambiciós i per això ha buscat la complicitat d'altres institucions, dins i fora del districte, i de la ciutat. Un d'aquests aliats són les biblioteques. De moment, l'espai de l'Eixample Agustí Centelles se suma a la iniciativa amb una activitat l'1 de juny. "Estem treballant perquè es pugui fer una activitat entre les biblioteques publiques de Barcelona i les biblioteques públiques de Torí", assenyala Cecilia Cecilia Ricciarelli, llibretera de Le Nuvole i membre de l'equip organitzador del festival, juntament amb Andrea Tapi, docent de literatura a secundària, Daniele Comberiati, docent de literatura a la Universitat de Montpellier, i Luciana Maniaci, dramaturga i col·laboradora de l'escola Holden. Per als impulsors del FLIB, l’interès de Barcelona per la cultura italiana els anima a pensar que l'esdeveniment atreurà a un públic nombrós i que això els permetrà créixer al llarg dels anys. 

Dins del cartell dels propers dies, aquest divendres 27 a les 19h el festival presenta a Le Nuvole a Graziano Graziani, escriptor, crític de teatre i periodista cultural de Rai Radio 3. 

'Situació dramàtica', una trobada entre actors, públic i escriptors

El FLIB escalfa motors abans del festival i estrena activitat: 'Situazione drammatica', amb Diego Pleuteri. El públic viu el moment en què neix un espectacle amb la primera lectura del text per part dels actors en presència de l'autor, que explcarà com va néixer la història de 'Madri'. 28/05 a Le Nuvole (19h).