Teatre per homenatjar la gent gran

Casal Corpus tanca la temporada amb una peça emblemàtica del grup: 'Passat el riu'

Cultura

Assaig recent de l'obra
Assaig recent de l'obra | Cedida

Deu anys després d'estrenar Passat el riu, el grup de teatre gracienc Casal Corpus recupera aquesta emotiva peça per tancar la temporada el proper cap de setmana a l'Escola Pia Balmes. L'elecció de l'obra, però, no ha estat casual. "Ens fa molta il·lusió tornar a representar-la perquè és la nostra manera de fer un homenatge a la gent gran, un dels col·lectius que més ha patit durant la pandèmia", explica Marc Ortiz, membre del grup teatral. 

Passat el riu, de Joe DiPietro, situa la història en el si d’una família d’immigrants italians a Nova York que el que més estimen és el seu net i les tres “F” de la vida: Família, Fe i Fer bullir l’olla. Cada diumenge, durant 29 anys, el seu net hi va a sopar. Però els nets creixen i, en aquest cas, els canvis laborals li ofereixen emprendre una nova vida, gens compatible amb el desig dels avis, que volen mantenir la família unida. "Té moments molt divertits i parts més emotives, és una peça que toca la fibra, a vegades plorem als assajos", confessa Ortiz, que també interpreta el net, just com va fer ara fa 10 anys; dels sis actors que intervenen a l'obra, tres són repetidors una dècada després. 

Les entrades es poden comprar a Entràpolis.com o a taquilla el mateix dia de la funció (dissabte 27 de maig a les 20h i diumenge 29 a les 18h, a l'Escola Pia de Balmes, entrada per Balmes, 218).