Badia declararà pel cas Tres Lliris però confia en la cessió d'ús com a procés "habitualíssim"

Tres tècnics i el regidor passaran pel jutjat passat l'estiu després de la querella presentada per una escala de 60 veïns

Política

El casal popular Tres Lliris, al carrer Nil fabra amb Torrent de l'Olla
El casal popular Tres Lliris, al carrer Nil fabra amb Torrent de l'Olla | À.G.P.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, admet que la setmana passada hi va haver nervis al Districte, quan es va conèixer la querella interposada per la comunitat de veïns de Torrent de l'Olla 203 (60 pisos) per la cessió d'ús del casal Tres Lliris contra ell mateix i quatre responsables tècnics municipals (els que l'any 2017 eren gerent, cap de serveis jurídics i cap de serveis a les personals locals i la gerent d'Habitatge). "Ara llegida la documentació de l'admissió a tràmit, on els veïns se centren en la cessió i defensen el concurs públic, per nosaltres aquesta via és sòlida de defensar", ha explicat a L'Independent.

El soroll generat aquesta setmana per la difusió del moviment judicial, que arriba després que el Districte també fos interpel·lat al març per la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (vegeu núm. 887), és l'última conseqüència de diferents iniciatives dels veïns que s'articulen des del 2016 almenys en tres fronts: primer les comunitats de Nil Fabra, 24, 26, 28, 30, 32, i comerciants carrer Pérez Galdós, després els veïns de deu finques que van denunciar el cas a fiscalia el 2019 (arxivada), i encara els veïns que es mouen per xarxes socials sota el nom Veïns Insomnes.

El veïnat, per tant, sobretot arran de les molèsties generades pel casal des de la seva okupació el novembre de 2015 però sobretot des de la seva legalització el setembre de 2017, arriba ara a la via penal i al punt de fer declarar el regidor de Gràcia. Però Badia argumenta com a "habitualíssima" la figura de la cessió d'ús com a figura d'adjudicació sense concurrència en tractes entre entitats i Ajuntament. I afegeix: "el nou acord per quatre anys ho blinda tot; té sentit que el jutge obri el tràmit i també que l'arxivi, com creiem que succeirà". Aquest abril les dues parts, després de sis mesos d'estira-i-arronsa van renovar el pacte sense necessitat d'una llicència que l'entitat no volia assumir.

El cas Tres Lliris es judicialitzarà sobretot passat l'estiu amb les declaracions davant del jutge i ara és el torn d'aportar tota la documentació que requereixi el jutjat d'instrucció número 27. Al Districte, assegura Badia, ja no hi ha inquietud: "aquí tothom està segur de com s'ha actuat".