L'Europa canvia l'àrea esportiva masculina i prepara el nou curs en ple procés de censura

El cos tècnic enllesteix tres fitxatges i fins a vuit renovacions al primer equip femení amb la Copa Catalunya en disputa

Esports

Els tres exdirectius impulsors del vot de censura amb les firmes
Els tres exdirectius impulsors del vot de censura amb les firmes | Ramon Ortiz

El procés de moció de censura contra la junta actual de l'Europa avança i els tres exdirectius han lliurat aquest dijous 80 firmes necessàries (el mínim eren 57 suports) per tirar endavant aquesta votació, que s'hauran de validar. Mentre es produeixen els passos previs a una votació que pot conduir a noves eleccions, el club escapulat s'ha llançat a refer l'organigrama tècnic del futbol masculí. Ha creat la figura de director tècnic, càrrec que ha assumit Josep Maria Gené, fins ara entrenador del filial, amb l'ascens a Primera Catalana i el títol a la butxaca. I després de l'adeu amarg la setmana passada del tècnic Gerard Albadalejo, que va agafar les regnes del primer equip masculí al febrer, el club aposta per Ignasi Senabre, que ha dirigit el juvenil A masculí aquestes dues darreres temporades.

Amb la direcció de les banquetes de l'Europa B i el juvenil A pendents de designació, Gené planteja per al primer conjunt masculí "una base de renovacions amb la plantilla d'aquesta temporada". El primer pas ha estat la continuïtat del capità Àlex Cano. El nou director tècnic condiciona els fitxatges a les renovacions, tenint en compte el descens de categoria.

Al primer equip femení, el cos tècnic es mou al mateix temps que arrenca la Copa Catalunya (diumenge 29, la primera ronda a partit únic al camp del Pallejà). Un cop ratificada la continuïtat de l'entrenador Joan Bacardit i les capitanes Pili i Andrea Porta, l'equip tècnic està enllestint tres incorporacions i fins a vuit renovacions més de la plantilla. Nany Haces, coordinadora del futbol femení, admet que l'actual procés de moció de censura "pot donar sensació d'inestabilitat" de portes enfora. Tot i així, afirma que els contactes per a noves incorporacions han estat "positius". Haces assegura que tenen acords per fitxar tres jugadores noves per cobrir defensa, migcamp i davantera. "Milloren les línies de la plantilla", detalla. "Estem sent ambiciosos", afegeix Haces, en referència a la recerca de reforços provinents de categories superiors.

El Vila de Gràcia, pendent d'espai pel canvi de gespa al Sardenya. La concreció de les dates de les obres per substituir la gespa artificial del Nou Sardenya, previstes entre agost i setembre, condicionarà la disputa dels dos partits del Trofeu Vila de Gràcia i marcarà l'inici de les competicions de lliga. El club escapulat podrà comptar amb les instal·lacions de l'Horta i intentarà que el màxim d'equips possibles juguin aquest inici fora de casa.

Pressió municipal pels horaris de l'Àliga

Un altre front al club són les hores disponibles al camp de futbol que gestiona la PB Barcino. La proposta no convenç l'Europa, que té constància de moviments del Districte per millorar-la de cara a la propera comissió de seguiment de l'equipament. "Volem més hores", diu el president de l'Europa, Víctor Martínez. Hi ha precs de Ciutadans i de Valents sobre el tema.

Les renovacions a l'Europa masculí, condicionades pel descens