Les escales de Baixada de la Glòria només seran de pujada

Colau visita l'espai i dona esperances de retocs en l'accessibilitat als veïns però els tècnics hi veuen poc marge

Societat

Escales mecàniques de Baixada de la Glòria a l'espera de la reforma
Escales mecàniques de Baixada de la Glòria a l'espera de la reforma | À.G.P.

Les escales mecàniques de Baixada de la Glòria, que tenen el projecte de reforma enllestit per començar-se a executar a l'octubre i fer obres fins al maig de 2024, no es retocaran en el sentit que volien els veïns per encabir pujada i baixada, malgrat les esperances de retoc que l'alcaldessa, Ada Colau, ha donat aquest dimarts en una visita promesa als veïns fa quinze dies en la trobada a l'escola Reina Violant.

De fet, aquest divendres els tècnics municipals tenen prevista una reunió amb el veïnat organitzat on  s'argumentarà perquè no hi caben els dos trams mecànics, sobretot perquè la substitució donarà pas a unes escales més amples que les actuals, i ara el debat se centra en qualsevol cas en el poc marge que hi ha perquè es millorin les possibilitats d'accessibilitat.

La reivindicació de més accessibilitat va esclatar aquest abril quan els veïns van subratllar en cartells penjats pel barri els més de 200 esglaons que no s'estalviarien en la reforma. La crítica va tenir efecte pels 59 esglaons que hi ha entre Coll del Portell i Sostres, 96 entre Sostres i Verdi i 68 entre Mare de Déu del Coll i avinguda de Vallcarca, i les fotografies de gent gran esllomant-se pujant i baixant parlen per si soles. Altra cosa és que hi hagi alternativa.