Tram final de la Copa Catalana per a La Salle, que es juga seguir a Primera de la Lliga Iberdrola

El Gràcia Gimnàstic tanca la tercera fase de la Copa Catalana Base amb cinc podis per equips i a la taula general individual

Esports

L'equip Base 6G de La Salle ha obtingut la segona posició a Salt
L'equip Base 6G de La Salle ha obtingut la segona posició a Salt | Cedida

La Copa Catalana de gimnàstica artística femenina arriba al darrer tram de la tercera fase, amb la participació dels equips de categoria Via Olímpica els propers 11 i 12 de juny. El CE La Salle compagina aquesta competició amb la preparació de la promoció de permanència a la Primera Divisió de la Lliga de clubs Iberdrola de gimnàstica artística femenina. L'equip A del club de la plaça del Nord, format per Claudia Buxeda, Queralt Cerro, Marina Esteve, Jana Fernández, Aina Pardos, Frida Rodríguez-Cabo i Natàlia Subirós, buscarà el proper 19 de juny seguir una temporada més a la categoria estatal. 

El Pozuelo, que lluita per pujar de categoria, rival més temut per La Salle a la promoció

El rival més temut per les gracienques és el conjunt del CGA Pozuelo, que milita a la Segona Divisió de la Lliga Iberdrola i aspira a pujar de categoria. La promoció es disputa precisament al poliesportiu municipal de la població madrilenya, amb el públic com a principal factor a favor. La Salle també competirà contra Los Cantos d'Alcorcón, de Primera, i Xelska B, de Segona. 

"No serà fàcil, però anem a competir amb l'esperança de mantenir la categoria", comenta el coordinador de Seccions Esportives de La Salle, Paco López. El principal objectiu del conjunt gracienc a l'hora de preparar aquesta promoció de permanència és evitar que les gimnastes es lesionin i estiguin en el moment de forma òptim per a la competició. 
Paral·lelament, La Salle va participar amb tres equips a la tercera fase de la Copa Catalana per a les categories Base de 5M fins a 8, amb una segona posició (6G) a la classificació per equips. 

Aquesta tercera fase disputada a Salt també va tenir participació del Gràcia Gimnàstic, amb cinc conjunts. El club del carrer Molist va aconseguir dues primeres places (7P i 7G, i 5M) i una tercera posició (6P) a la taula per equips. A la classificació general individual, va assolir una segona posició (Nadia Pedrosa en 7P), un tercer lloc (Paula Cuesta en 6P) i una quarta posició (Xana Xiques en 7G). 

A més, el GGC disputarà diumenge 5 al pavelló de l'Ausoneta de Vic la tercera fase de la Copa Catalunya de gimnàstica artística masculina, per a edats de Promoció, Base i Via Olímpica. 

L'AE Gràcia-Ubae acaba la temporada amb rítmica

Tres representants del club del carrer Perill disputaran diumenge 5 a Girona la final de la Copa Catalana individual de gimnàstica rítmica femenina. En edat escolar, el juvenil s'ha classificat per a la final catalana del 19/06 a Amposta. 93 gimnastes de l'entitat han participat aquesta temporada en competicions escolars i federatives.

L'equip Base 5M del Gràcia Gimnàstic ha aconseguit la primera plaça a la Copa Catalana
Clara Pejoan, segona classificada, una de les tres gimnastes de l'AE Gràcia-Ubae que participarà a la final de la Copa Catalana individual de gimnàstica rítmica