Protesta a Lesseps pel pla al Rius i Taulet

Amics de Lesseps critiquen retallar la vorera per fer el gir a l'esquerra com una "alteració de l'urbanisme" de l'espai

Societat

El gir a l'esquerra des de República Argentina, cap a on hi ha el bus
El gir a l'esquerra des de República Argentina, cap a on hi ha el bus | À.G.P.

El pla de pacificació del trànsit a l'entorn de l'escola Rius i Taulet, a la plaça Lesseps, presentat com un èxit de consens entre el Districte i l'AFA del centre, ha patit una esquerda seriosa en un serrell que no es va explicar en la roda de premsa però que sí que van destacar els tècnics posteriorment i així ho va recollir aquest setmanari: el gir a l'esquerra nou des de República Argentina obligarà a mossegar un tros de vorera de la part nord de la plaça per crear aquest tercer carril que ara acaba una vintena de metres abans i encara està ocupat per aparcament. 

Veïns organitzats a l'entorn de  les ja extintes AVC Plaça Lesseps i Una altra plaça Lesseps és possible, rebatejats aquests últims com Amics de Lesseps, s'han mobilitzat des de divendres pel que interpreten com "una alteració de l'urbanisme" de la plaça consensuat amb els veïns ara fa 20 anys i denuncien que ningú de l'Ajuntament els hagi contactat per conèixer l'opinió. En un cartell amb vint interrogants al costat de la notícia de portada de L'Independent referent a la reforma, Amics de Lesseps ha convocat una primera reunió informativa als Josepets per recollir el pols veïnal al voltant de la qüestió. "No estem en contra de pacificar l'entorn de l'escola però potser s'hauria de començar a pensar que no està en el millor lloc", apunta Fernando Casal, d'Amics de Lesseps. 

El gir a l'esquerra a República Argentina/Lesseps, segons va explicar el regidor, Eloi Badia, va ser la mesura dels tècnics per descartar una marxa enrere al canvi de direcció del tram de Ballester, però Casal creu que embussarà la plaça.