El festival de tango Una Emoción aplega al Dio les principals figures del gènere

"Ve gent de tot Europa a tastar la tradició", diu Alejandro Figueroa

Societat

El festival de tango, a la sala Seven Dance del carrer Perill
El festival de tango, a la sala Seven Dance del carrer Perill | Cedida

L'afició pel tango, amb milongues de cap de setmana a Gràcia com les del carrer Berga o més àmplies com les del parc de la Ciutadella, té una de les grans cites aquest cap de setmana amb la quarta edició del festival Una Emoción, que es farà a la sala Seven Dance (més coneguda com a Dio) al carrer Perill. El mestre de tango, Alejandro Figueroa, veí del carrer Gran, en parla.

Quina dimensió té el festival Una Emoción?
Ja és la quarta edició a Barcelona i s'hi troben les parelles més representatives que hi ha en el tango fora de l'Argentina. Ve gent de tota Europa. La meitat del públic és forani.

Què veurem en aquest tres dies?
Sobretot la tradició del tango argentí, tots els codis: com entrar a la pista, com demanar ballar, com seure, com vestir-se, com acostar-se a una persona...

Tradició no vol dir gent gran.
Al tango hi ha tres tipus d'esdeveniments: maratón, encuentro i festival, i aquest últim és el més plural, on hi ha tot tipus de gent i de totes les edats.

És un festival amb classes però també amb exhibició.
Sí, divendres hi som nosaltres, Alejandro Figueroa i la meva parella de ball, Amaia Zugadi, que farem una exhibició totalment improvisada de tango, vals i milonga, els gèneres del tango. Dissabte hi ha una parella reconeguda internacionalment, Ariadna Naveira i Fernando Sánchez, que faran coreografia i improvisació; tenen una llarga trajectòria i valen molt la pena.