L'illa Quiró es prepara per a la primera pedra amb un acte amb els veïns

Després de la retirada de l'estació transformadora, la construcció de 85 pisos socials -sense els equipaments- té una durada prevista de quatre anys

Societat

L'antic solar de Quiron i futura illa d'habitatge dotacional i equipaments
L'antic solar de Quiron i futura illa d'habitatge dotacional i equipaments | À.G.P.

Dimecres 8 de juny és el dia: han passat 15 anys des que la Clínica Quiron es va traslladar a la plaça Alfons Comín i set des que l'Ajuntament, aleshores governat per Xavier Trias, va anunciar la transformació dels terrenys de Mare de Déu de Montserrat en habitatges dotacionals. Entre retocs i projectes, l'acte de la primera pedra no ha estat a punt fins ara, però ja ha arribat en qualsevol cas. 

Després de la retirada de l'estació transformadora amb què el Districte va donar per començada l'obra el passat gener (vegeu L'Independent núm. 875), l'acte simbòlic de dimecres que ve comptarà amb una primera convocatòria més restringida, a la qual hi han estat convidats almenys Quirhort i l'AV Park Güell-La Salut-Sanllehy i un acte més obert a la tarda en què hi haurà berenar i activitats infantils. 

El pla especial, aprovat l'estiu de 2020, seguirà la previsió de construcció dels 85 pisos en quatre anys seguint la inspiració del projecte Fòrum Veïnal que va guanyar el concurs d'idees del 2018 i que posteriorment es va retocar a la part de la façana assimètrica en dos blocs iguals per adequar-se a les alçades del Pla General i vèncer el desnivell del carrer. Els equipaments arribaran en una segona fase.