Blai Casals i Manu Sabaté, 20 anys després

Casals Sabaté presenta al CAT el seu primer disc 'ics-ics' acompanyats dels músics amics amb què han fet carrera

Cultura

Els músics Blai Casals i Manu Sabaté en una imatge recent
Els músics Blai Casals i Manu Sabaté en una imatge recent | Cedida

La història de Casals Sabaté va començar fa vint anys, el dia que Blai Casals i Manu Sabaté van acabar les Colònies per Joves Intèrprets Folk del Pirineu a Arsèguel i es van fer la típica pregunta de "vols fer un grup amb mi?". Tots dos músics, dues dècades després i amb un camí recorregut ple de trobades i experiències a l'àmbit de la música d'arrel, han decidit aprofitar aquesta efemèride per fer una mica de retrospectiva del que han donat de si aquests anys: primer sols, després amb La Mata Negra (acompanyats d'una base rítmica de baix, guitarra elèctrica i bateria), més tard sols, però amb Blai incorporant-hi el bombo i el txarles i, finalment, Morena, el trio de tradipatxanga amb l'Heura Gaya i La Gravetat de Coulomb, trio amb el flabiolaire Pau Benítez. 

Així, el proper divendres 10 de juny Casals Sabaté es reuniran a l'escenari del Tradicionàrius amb tots els músics que els han acompanyat aquests darrers anys i presentaran el seu primer treball discogràfic, ics ics

Els convidats són Heura Gaya, veu (Morena), Pau Benítez, flabiol i tamborí (La Gravetat de Coulomb), Pau Barbet, guitarra elèctrica (La Mata Negra), Boris Pi, bateria (La Mata Negra) i Joan Tomàs, baix elèctric (La Mata Negra). Les primeres 30 entrades són  6 € i pels amics del CAT, concert regal. (20.30h).