Educació avalua dos altres solars per reubicar Teixidores i fer només l'institut a l'Evangèlic

L'espai del carrer Camèlies continua sent prioritari però el Districte treu pressió al trasllat almenys fins al 2026 i es dona temps per a una possible reformulació

Societat

L'escola Teixidores, a la ubicació provisional d'Encarnació
L'escola Teixidores, a la ubicació provisional d'Encarnació | À.G.P.

La mobilització de la comunitat educativa de l'escola Teixidores del carrer Encarnació, ubicació provisional, contra la pretensió del Consorci d'Educació i de l'Ajuntament de destinar l'equipament de manera definitiva als terrenys de l'Hospital Evangèlic al carrer Camèlies juntament amb un institut ha començat a donar fruits. Així s'ha constatat en una reunió a tres bandes aquest dimecres entre l'AFA de l'escola, el Districte i el Consorci d'Educació, en la qual aquest últim ha admès que està avaluant dos altres terrenys -de moment només en clau de possibilitat- per reubicar l'opció actual i optar per fer només l'institut a Camèlies.

La comunitat educativa veu un avanç, tot i que la provisionalitat té hàndicaps a l'estiu

Després de la complexa operació de l'Evangèlic, amb expropiació i un fort dispendi a les arques municipals, a l'Ajuntament i al Consorci li ha costat admetre que l'emplaçament no era el millor i de moment manté la provisió econòmica a Camèlies però ja obre la porta a solars com el de l'Illa Carolines. Allà el canvi del Pla General hi ha determinat un equipament docent subjecte a expropiacions. La lentitud d'aquesta eventual operació fa també complexa l'opció, però el Districte i el Consorci treuen pressió admetent que Teixidores pot estar a la ubicació provisional almenys fins a l'any 2026. "Poden completar primària a l'emplaçament actual", apunten fonts municipals.

L'AFA de l'escola troba en aquest punt l'avanç més clar en la negociació però adverteix dels efectes col·laterals d'estar a l'espai provisional: "tenim obres d'adaptació cada estiu, no podem fer casal i l'espai, quan plou, triga setmanes a tornar a estar operatiu", diuen.