El Districte reobre la negociació de la Rambla Verda a les entitats de Vallcarca

Lacasta desvincula el nou contacte amb l'AV Gràcia Nord, fet a petició del regidor, al pacte polític que exploren els partits

Política

Els antics terrenys de la Casita Blanca, inici de la Rambla Verda, a l'avinguda de Vallcarca
Els antics terrenys de la Casita Blanca, inici de la Rambla Verda, a l'avinguda de Vallcarca | À.G.P.

No ha passat ni una setmana de la segona fase de la negociació entre els partits per arribar a un pacte polític sobre la Rambla Verda de Vallcarca, encara sense que s'hagi completat una ronda sencera, que el Districte ha decidit tornar a sondejar el pols veïnal al voltant de les opcions de futur. Aquesta setmana s'ha fet la reconnexió, per exemple, amb l'AV Gràcia Nord-Vallcarca i els contactes s'obriran a finals de juny, amb la primera ronda política tancada.

El moviment s'ha fet a petició del regidor, Eloi Badia, i a través del conseller de govern encarregat de Vallcarca, Alberto Lacasta, que ha desvinculat del pacte polític aquest acostament amb els veïns associats. "Segur que se'n parlarà, de la Rambla Verda, en aquesta reunió, però això no treu valor al procés participatiu obert que es farà després de l'acord polític", apunta el dirigent socialista.

Les quatre opcions plantejades el 2019 (mantenir les edificacions actuals, prioritzar l'habitatge, incloure el dipòsit pluvial o fer el plantejament vigent) segueixen sobre la taula i tenen futur en el pacte polític, però amb matisos. En tot cas és l'hora de triar una solució de consens que pot contenir elements de més d'una proposta.

Per exemple: els tècnics veuen possible traslladar el verd que no afloraria si es mantingués l'habitatge afectat i Patrimoni no dona prou valor a la casa més antiga de Vallcarca per mantenir-la. ERC ha posat aquests exemples per fer una proposta "amb equilibri" i Valents s'ha remès a l'acord de l'últim ple "partint del planejament original, prioritzant el verd i una continuïtat de la Rambla. La ronda es tancarà la setmana que ve amb Junts i abans de l'estiu hi haurà un segon contacte conjunt o separat.

L'última audiència pública de la temporada, el 21 de juny, i el ple, el 6 de juliol

Ja hi ha data per acomiadar aquest tercer any de mandat pel que fa als dos òrgans màxims de participació del districte. A diferència d'altres anys, el curs polític s'acabarà ja a principis de juliol, quan ja només faltin deu mesos per a les eleccions del 28 de maig de 2023.