La moció de censura a l'Europa s'atura amb retrets creuats per la carta de motivació

Els impulsors acusen la directiva de fer servir "estratègies" amb el document que ha d'acompanyar les firmes de suport

Esports

Cua de votació a les darreres eleccions a l'Europa, el desembre del 2020
Cua de votació a les darreres eleccions a l'Europa, el desembre del 2020 | À.G.P.

El procés de moció de censura contra la directiva de l'Europa ha entrat en via morta aquesta setmana després que no s'hagi constituït la mesa encarregada de revisar la sol·licitud de votació i les firmes de suport necessàries per tirar-la endavant. Aquest fet situa la tramitació fora de termini, cosa que ha indignat els impulsors de la moció contra la junta actual, a qui acusen d'aturar el procediment amb un document clau. Es tracta de la carta de motivació, en què s'exposen els arguments de la moció, que va acompanyada de les 80 firmes de suport al procés. Segons asseguren els promotors, aquesta documentació va ser presentada el 26 de maig passat. La directiva afirma tot el contrari. "No és cert que entreguessin cap carta", apunta el president de l'Europa, Víctor Martínez, en referència a l'escrit amb la motivació del vot de censura.

"No és cert que entreguessin cap carta", apunta el president del club, Víctor Martínez

"Utilitzar aquesta mena d'estratègies per trepitjar la voluntat democràtica de 80 socis i sòcies del Club Esportiu Europa és quelcom gravíssim i sense precedents en la història del nostre club", han manifestat en un comunicat els promotors de la moció de censura, els exdirectius dimissionaris Roger Marco, Ramon Armengol i Jordi Collell. I no descarten tornar-ne a presentar una altra. "Utilitzarem tots els mecanismes al nostre abast per defensar el dret de vot dels socis i sòcies", afegeixen.

Aquesta aturada del procés de moció de censura ve precedida de les crítiques dels promotors a Víctor Martínez, que en un article a L'independent (vegeu número 892) qüestionava els arguments. "Per la porta del darrera, volen canviar el que els socis i sòcies van decidir a les urnes el desembre de 2020. Pot ser estatutàriament viable però no sembla legítim des d’un punt de vista democràtic", afirmava el president. Els impulsors de la moció, per contra, parlen d'ocasió perduda. "Quan es té l'oportunitat d'explicar el perquè treballadors de l'Europa es troben en condicions laborals precàries. D’explicar el perquè es va amenaçar a dos periodistes que feien la seva feina. De donar explicacions sobre la mala gestió del cas Jordi Cano", han respost a través de les xarxes socials.

Degoteig de baixes al primer equip masculí

Després de l'adeu del davanter Albert Martí i la renovació del defensa Sergi Pastells, el club escapulat ha confirmat aquesta setmana les baixes del lateral Guillem Corominas i el porter Sergio Fernández. Per contra, el migcampista Pau López i l'extrem Gerard Nolla continuaran una temporada més al conjunt europeista.