El preludi dels Special Olympics de Berlín

El jugador de Lluïsos-acidH Roger Gomis disputa el preolímpic de classificació per als jocs inclusius del 2023 a la capital alemanya

Esports

Gomis, de taronja, al salt inicial d'un partit del Torneig Triple de Parets
Gomis, de taronja, al salt inicial d'un partit del Torneig Triple de Parets | @ActivitatsacidH

Si tot va bé, anirem als Special Olympics". El jugador de l'equip A de Bàsquet Lluïsos-acidH Roger Gomis (Barcelona 2001) es prepara aquests dies per disputar el torneig preolímpic amb la delegació espanyola que el pot classificar per als jocs inclusius internacionals de Berlín de l’any que ve. Dos partits amistosos amb els equips del Pedagògium i el Lima Horta, club en què Gomis va jugar, han servit per agafar ritme de cara a aquesta competició classificatòria. El preolímpic arrencarà diumenge 19 a la capital alemanya i finalitzarà el 24 de juny. 4.000 atletes amb discapacitat cognitiva participaran en aquests Jocs nacionals dels Special Olympics, amb vint esports adaptats en competició. Gomis serà un dels representants en bàsquet de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL). 

"Des de molt petit ja m'agradava jugar; Els triples m'encanten", explica Gomis

Un cop sigui a Berlín, Gomis i la resta de companys de selecció se centraran en els entrenaments i la prova de nivell per definir els grups. Serà la primera participació en un torneig internacional d’aquest jugador de Lluïsos-acidH, que va començar el seu a l’escola Virolai. "Des de molt petit ja m’agradava jugar, sobretot llançar. Els triples m'encanten", explica Gomis. Dels inicis jugant al centre educatiu ha arribat al moment actual de competir amb el conjunt blau. Un canvi positiu, segons comenta Gomis. "Em sento millor, estic més còmode. Abans hi havia moltes pautes, molts sistemes, era molt difícil de seguir", afirma. 

A banda dels encontres amistosos de preparació, el calendari de partits de lliga i torneigs ha continuïtat per a Gomis amb Lluïsos-acidH. El dos darrers, la Special Cup a Montornès del Vallès i el Torneig Triple Fundació La Caixa disputat a Parets, amb la participació d'equips de tot l'estat i la consecució del tercer lloc. El ritme no para i la motivació es manté. “Ja jugava sempre motivat i ara a Berlín jugaré amb moltes ganes”, assegura Gomis.