La tensió a l'Europa torna a pujar entre els impulsors de la moció de censura i la directiva

Els promotors presenten una sol·licitud per a un nou procés de votació contra la junta, que titlla l'acció d'"oportunista"

Esports

Pancarta al Nou Sardenya per la moció de censura, al maig passat
Pancarta al Nou Sardenya per la moció de censura, al maig passat | À.G.P.

La tensió social ha tornat a pujar aquesta setmana al CE Europa i el club tornarà a viure un procés de moció de censura contra la directiva. Menys d'una setmana després que es declarés tancat l'anterior procediment, amb polèmica inclosa al voltant del document de motivació (vegeu L'independent anterior), el grup de socis encapçalat pels exmembres de junta Jordi Collell, Ramon Armengol i Roger Marco, han presentat aquest dimarts a les oficines de l'entitat la sol·licitud per engegar de nou una moció contra la directiva presidida per Víctor Martínez. Els impulsors argumenten en un comunicat que han pres la decisió "per garantir la voluntat dels 80 socis i sòcies que van firmar la moció de censura". Aquesta acció ha provocat una reacció ràpida de la junta, amb un comunicat aquest dimecres en què qüestiona de forma contundent la decisió presa pels exdirectius. 

La directiva actual considera que el nou vot de censura  causa "interferència" en la planificació esportiva. "La situació de conflicte, artificial i interessat que s’està creant, debilita el poder de negociació i capacitat de convicció del Club a l’hora de gestionar i tancar les altes", assegura. I reitera que la nova acció és "oportunista". "El vot de censura és promogut per socis que, fins al 14 de febrer de 2022, han estat membres de la Junta Directiva", recorda. 

Els promotors de la moció de censura insisteixen que la conclusió de l'anterior procediment és a causa d'un error de la directiva, "deliberat o accidental". "Si la Junta volia garantir el dret a vot dels socis", expliquen, "s'hagués pogut solucionar de manera molt senzilla avisant al grup promotor". Per contra, la directiva manté que és una errada dels impulsors. "Disposen de còpia segellada de tota la documentació del vot de censura que van lliurar menys de la seva motivació", replica. 

Adeu d'Uri i arribada d'un atacant al primer equip masculí. En el plànol esportiu, el primer equip masculí de l'Europa ha confirmat la marxa del migcampista Oriol Gonzàlez, Uri, després de set temporades. El club escapulat ha anunciat les incorporacions de l'extrem Kilian Villaverde (Olot) i el defensa Mario Domingo (San Cristóbal), a més de la renovació del central Arnau Campeny. Aquests moviments s'afegeixen a la no renovació del migcampista Alfons Serra i el fitxatge de l'atacant Víctor Aliaga (Cerdanyola) i el jugador amb passat escapulat Oriol Molins (Fundació Grama). També s'ha ratificat la renovació del defensa Guillem Castell. 

Diada del Soci, tres anys després

Amb l'absència dels tres exdirectius com a mesura de protesta, l'Europa va tornar a celebrar dissabte passat l'acte d'homenatge als socis que són a l'entitat des de fa 50 i 25 anys. A la Diada, també pels 115 anys del club, va ser reconeguda la Penya Europeista Caliu Gracienc. "Suposa un reconeixement a 25 anys fent europeisme", diu Albert Pujol, membre de l'agrupació.