Badia demana realisme a Baixada de la Glòria però veu reversibilitat i una baixada alternativa

El Districte addueix el col·lector i l'estretor per fer només unes escales mecàniques i n'estudia unes de noves al carrer Medes

Política

L'audència pública, a la sala d'actes del Districte, aquest dimarts
L'audència pública, a la sala d'actes del Districte, aquest dimarts | A.B.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha viscut un debat  amarg aquest dimarts a l'audiència pública amb els veïns de Baixada de la Glòria, que s'estan mobilitzant in crescendo per la complexa reforma que s'hauria d'engegar al novembre després d'anys amb alguns dels trams mecànics aturats, i ha apel·lat a "afrontar la realitat com és" en un projecte polèmic per la manca d'accessibilitat en alguns trams. 

Després de creuar-se acusacions de frases dites i no dites amb els veïns en la reunió el passat 27 de maig, Badia ha advertit que "no hi ha cap voluntat que si és possible no pugui ser" i ha posat com a exemples el minicol·lector i els claveguerons, a banda de l'estretor, que impedeixen fer unes escales de pujada i unes de baixada. 

Com a novetat, no obstant això, Badia ha apuntat la possibilitat de prioritzar una ampliació del pressupost en aquest àmbit per fer reversible l'escala mecànica "almenys a primera hora del matí i a última hora del vespre" i a buscar una alternativa d'escala mecànica de baixada "en un altre carrer", en referència al veí carrer Medes. 

L'audiència pública, que en l'anterior sessió va concentrar-se en temes d'educació, ha pivotat sobre qüestions d'urbanisme i ha servit  per partida triple per presentar en societat la plataforma Via Gràcia (exUn altre MPGM és possible), amb tres portaveus de la qual intervenint sobre els casos del solar de Jaén 8-10, les alçades de Maignon 20-22 i la reivindicació de verd a l'Abaceria. 

En aquest últim punt, Badia també ha tret pit davant de les al·legacions d'Afectats Abaceria sostenint que els canvis i modificacions del projecte inicial de reforma de l'antic mercat han permès guanyar un espai exterior que convertirà la nova plaça que es generarà en "la més verda que tindrem entre totes les places de Gràcia". 

L'última audiència del tercer any de mandat també ha significat el retorn d'històrics del moviment veïnal com Fernando Casal, que ha intervingut pel canvi de mobilitat a l'entorn de l'escola Rius i Taulet i sobre el polèmic gir a l'esquerra nou que s'aplicarà baixant des de República Argentina. "Va ser motiu d'un intens debat ara fa 20 anys i ara s'atempta contra un dels grans principis del que va ser el Pacte per Lesseps", ha dit. 

El regidor planteja l'opció 3 de la Rambla Verda i Gràcia Nord diu no

La negociació per Vallcarca ha continuat aquesta setmana en la trobada de Badia amb l'associació de veïns amb l'opció 3,  que afecta habitatges i negocis sobretot de l'eix Casita-Agramunt i contempla el dipòsit pluvial. Els veïns no volen ni a sentir parlar de tocar l'actual Pla General.