Valents llança divuit línies estratègiques de precampanya per a Gràcia

Rambla Verda, Joanic, okupació i assentaments, entre els temes presentats a les entitats a la Violeta

Política

Jordi Daura (primer per la dreta), portaveu municipal de Valents
Jordi Daura (primer per la dreta), portaveu municipal de Valents | Arxiu

El grup municipal Valents ha estat el primer a presentar les línies estratègiques de precampanya per a Gràcia, quan falten onze mesos per a les eleccions del 28 de maig. En un document de 18 punts que es va presentar dimecres passat a La Violeta davant d'entitats i veïns, Valents llança un compromís per "una Gràcia més lliure, segura, emprenedora, cívica i verda". 

El preprograma electoral posa èmfasi en dos grans àmbits de planejament urbanístic com la Rambla Verda de Vallcarca o l'afectació de plaça Joanic, en un cas demanant l'execució i en l'altre aspirant al "màxim consens", i també assenyala conflictes latents reivindicats per la formació per acabar amb les okupacions i els assentaments. 

Altres qüestions que apareixen en les línies estratègiques de la formació liderada el 2019 per Manuel Valls són un Pacte per la Cultura Popular de Gràcia 2023-2026, la cobertura de la Ronda de Dalt al tram de Gràcia i el pla de mobilitat del barri del Coll. En temes més específics, Valents planteja el reforç del busito 116, plantar nous arbres i crear consells sectorial de família i de restauració.