Districte i Riera de Cassoles no s'entenen

La negativa de TMB a ampliar carrils en diumenge es queda sense alternativa i els veïns es tornen a mobilitzar

Societat

Trànsit a l'avinguda Riera de Cassoles
Trànsit a l'avinguda Riera de Cassoles | À.G.P.

La porta oberta que el Districte va deixar a l'abril als veïns de Riera de Cassoles, comprometent-se a buscar una alternativa a la negativa de TMB d'ampliar els carrils de pujada en diumenge per alleugerir el col·lapse derivat de l'Obrim Carrers a Gran de Gràcia, s'ha tornat a tancar. Així ho va comunicar el regidor de Gràcia, Eloi Badia, a la Plataforma Riera de Cassoles contra la Contaminació  Atmosfèrica i Acústica (exPlataforma Príncep d'Astúries), reactivada des del desembre i en negociacions amb el Districte des del febrer.

En la nova reunió, celebrada la setmana passada, els veïns van arribar a la conclusió que el Districte s'ha tornat a "tancar en banda", malgrat reconèixer que els busos generen cues sobretot en cap de setmana en el que s'ha batejat al barri com "la processionària del bus". A la reunió, sempre segons la versió dels veïns, el Districte va intentar refutar les queixes amb números d'intensitat de trànsit.

La plataforma, no obstant això, pensa seguir insistint en "la injustícia" de l'afectació respecte del benefici que comporta automàticament per als veïns de Gran de Gràcia, i anuncien que "no pensem deixar-ho estar de cap manera", diu Carme Bou, una de les portaveus. Ara per ara, la mobilització es traslladarà al setembre però el que és clar és que el Districte, a diferència del que va apuntar el regidor en audiència pública, no es replanteja ara una redistribució del programa Obrim Carrers, que es va reforçar amb la pandèmia.