Alumnes de Bogotà estudien la Festa Major i el protocol festiu de Gràcia

Colòmbia ja va participar a la festa en l'any del Bicentenari en la mostra sobre art efímer amb la Feria de las Flores de Medellín

Societat

Alumnes de la Universidad Javeriana de Bogotà de ruta festera
Alumnes de la Universidad Javeriana de Bogotà de ruta festera | @FornesJosep

Una quarantena d'alumnes del Seminari Internacional de la Pontificia Universidad Javeriana de Bogotá, dirigit per Guillem Ferran i Josep Fornés, han analitzat aquesta setmana la Festa Major de Gràcia i altres elements del protocol festiu local integrant-se en l'activitat de les entitats amb l'objectiu de "saber adaptar-se, passar com un més, sent acceptat per la població local en un terreny complex que reflexiona sobre les tradicions que semblen exòtiques per ser desconegudes", tal com diu el programa del seminari. Colòmbia ja va participar a la Festa Major del Bicentenari l'any 2017 a l'Envelat de Jardinets en l'exposició Guarnir el món de festa. Espai urbà amb la tradicional Feria de las Flores de Medellín. al costat d'altres tradicions similars d'art efímer com les Falles de València o San Antònio de Lisboa.

La immersió en l'activitat del veïnat gracienc no només ha comportat la creació d'arquitectures efímeres de Festa Major sinó que també els alumnes han assistit a un assaig dels Castellers Vila de Gràcia, han visitat el refugi antiaeri de la Plaça del Diamant, han assistit a una demostració de l'ou com balla i han participat en xerrades d'especialistes i experts en tradicions catalanes a la Violeta de Gràcia, La Casa dels Entremesos i a Can Musons.